Încep lucrările la lotul 3 al drumului expres Pitești-Craiova

Pe  12 martie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a semnat autorizația de construcție pentru lotul 3 al drumului expres Pitești-Craiova. Este vorba de 31,7 km de drum, cuprinși între comuna Colonești (Olt) și Slatina. Constructorul este aceeași firmă românească ce lucrează și pe lotul 2 - Slatina-Balș, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului. „Contractul de pe lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022. Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, drumul expres Craiova-Pitești este unul dintre cel mai bine finanțate proiecte de investiții din România. În total, pe drumul expres Craiova-Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90 km pe loturile 1, 2 și 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările.

CITEȘTE ȘI ... Se dă startul construirii reactorul experimental ATHENA la Mioveni

Pe lotul 4, acum două săptămâni, a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe loturile 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească. Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând.”, este anunțul făcut de ministrul Cătălin Drulă. 
Din cauza contestației, este blocat fix lotul care prevede legătura cu Piteștiul și care traversează localitățile Lunca Corbului, Albota, Costești, Bradu, Suseni și Oarja, pe o lungime de 31,88 km. Câștigătorul a fost desemnat pe 24 februarie, fiind vorba de Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition Umb SRL – SC Tehnostrade SRL (SC SA&PE Construct SRL – lider de asociere). 

 

Preluat: saptamanalul ancheta