Încep lucrările de reabilitare a Spitalului de Recuperare Brădet

Spitalul de Recuperare Brădet va intra într-un amplu proces de reabilitare.  Astfel, luni, va începe execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”.

Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș, cu o valoare totală de 4.273.336,36 lei,  beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din care 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului. 

CITEȘTE ȘI ... Șoferiță de 71 de ani, la spital. Un buldoexcavator a intrat în mașina sa

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum, iluminat și ventilare, izolare termică la exterior, termoizolarea la exterior a pereților supraterani ai subsolului (soclu), termohidroizolarea terasei corpului anexă, a planșeului sub pod și izolarea termică a planșeului peste subsol. De asemenea, se va construi o scară pe structură metalică pentru evacuare în caz de incendiu.  

Lucrările vor fi realizate în baza contractului încheiat cu ASOCIEREA SC ROLOPLAST TEHNOCONSTRUCT SRL și S.C EVOLUTION PROSERV SRL, având o durată de execuție de 5 luni. 

CITEȘTE ȘI ... Piteștiul a scăzut sub 4 la mie! Restricții în weekend sau nu? Mâine, anunțul oficial

Spitalul de Recuperare Brădet este situat într-o regiune cu tradiție balneară, apele sulfuroase  descoperite de fotograful Ioan Nicolescu în anul 1888, fiind la baza înființării stațiunii Brădet. 

Revigorarea stațiunii Brădet a început în anul 1975 când a fost inaugurat actualul spital, clădire monobloc cu 8 etaje. 

Spitalul oferă și asigură asistență profilactică, curativă și de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat și prin spitalizare continuă. 

Încă din anul 2010, ca urmare a transferului managementului asistenței medicale de la Ministerul Sănătății către autoritățile locale, spitalul a beneficiat de finanțare din partea Consiliului Județean Argeș atât pentru funcționarea unității sanitare la standarde de calitate cât și pentru îmbunătățirea condițiilor hoteliere.