Update: Cauza izbucnirii incendiului de la Adient

Update 9 noiembrie, ora 17:15

În urma incendiul care a izbucnit vineri noaptea la fabrica Adient din Pitești, reprezentanții companiei au transmis un comunicat de presă cu privire la cele petrecute:

„Pe 8 noiembrie a.c., în jurul orei 21:00, în urma alarmării, personalul a intervenit la fața locului pentru a limita propagarea incendiului, în același timp fiind informat și Serviciul de Urgență 112.

Toți cei 550 de angajați din schimbul 2, ce se aflau la acel moment în fabrică, s-au auto-evacuat cu succes, respectând procedurile de siguranță. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea paramedicilor: o angajată a firmei de pază și o angajată ADIENT ce a suferit un atac de panică. Ambele angajate se află acum în afara oricărui pericol.

În urma intervenției pompierilor, în jurul orei 22:00, s-a concluzionat că situația este sub control, cauza posibilă fiind un scurt circuit. Incendiul nu a afectat și alte spații din incinta fabricii.

Activitatea schimbului 2 a fost suspendată, compania asigurând transportul angajaților în condiții de siguranță, iar schimbul 3 a fost anulat. Activitatea în fabrică va fi reluată conform programului stabilit.

Felicităm colegii pentru capacitatea de răspuns la evacuarea fabricii și mulțumim ISU Argeș pentru intervenția rapidă și profesionalism”, transmit reprezentanții ADIENT TRIM.

 

Update 9 noiembrie

Potrivit cercetărilor, cauza probabilă a incendiului de la Adient a reprezentat-o un scurtcircuit electric (un cablu electric neizolat corespunzător).

Încă o persoană a avut nevoie de îngrijri medicale la fața locului, în urma unui atac de panică.

Angajatul intoxicat cu monoxid de carbon a ajuns la spital.


 

UPDATE ora 21:38

Toți angajații care se aflau la serviciu în momentul izbucnirii incendiului au ieșit din clădire. Potrivit anchetatorilor, sunt peste 500 de muncitori care s-au autoevacuat. 

O persoană a fost intoxicată cu monoxid de carbon. În acest moment, primește îngrijiri medicale de la echipajul SMURD.

Conducerea firmei a decis anularea schimbului de noapte, trimițând angajații acasă.

A sunat alarma de incendiu la firma Adient din cartierul Nord. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii cu două autospeciale, o autoscară și un echipaj SMURD. Flăcările au fost stinse în scurt timp.

CITEȘTE ȘI ... Reținut pentru că nu s-a învățat minte! Prins beat la volan de 2 ori, la diferență de câteva ore

Din primele date, se pare că vorbim de o problemă la sistemul de ventilație. Incendiul s-a manifestat într-un birou, mai exact camera de comandă electronică, acolo unde au fost distruse mai multe calculatoare.

Până la venirea echipajelor de intervenție, 300 de persoane s-au autoevacuat, ieșind în curtea firmei.

 

Revenim

Foto Info Trafic Pitesti