(video) Update: Peste 20 de incendii de vegetație au izbucnit, astăzi, în Argeș

UPDATE 18 MARTIE, ORA 19:45

Și în Ștefănești a izbucnit un incendiu de vegetație. Pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor. Până la această oră, peste 20 de incendii de vegetație au avut loc, astăzi,  în județul Argeș.

Pompierii fac încă o dată apel către cetățeni să respecte recomandările autorităților.

UPDATE 18 MARTIE, ORA 18:00

Încă 4 incendii de vegetație au loc în următoarele localități: Băiculești, Merișani, Câmpulung și Hârsesti.

UPDATE 18 MARTIE, ORA 16:00

Alte două incendii de vegetație au izbucnit în Corbeni și Albești Pământeni.

UPDATE 18 MARTIE, ORA 15:30

Incendii de vegetație au loc, în aceste momente, și în Valea Iașului, Ungheni, Tigveni și Schitu Golești.

O femeie de 53 de ani, din Valea Iașului, a făcut atac de panică la vederea flăcărilor. Aceasta a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.

De asemenea, incendiul de la Mălureni s-a extins și la litieră. Ard aproximativ 4-5 hectare de vegetație.

 Video ISU Argeș- Incendiu Mălureni

UPDATE 18 MARTIE, ORA 13:20

În ultimele ore, încă 7 incendii au izbucnit în următoarele localități: două la Mușătești, Câmpulung- str.Grui, Valea Mare Pravat, Ciofrangeni, Albota, Mălureni- sat Bunesti.

În urma unuia dintre incendiile din Mălureni, un bărbat de 88 de ani a suferit arsuri la nivelul feței. De asemenea, acesta are atac de panică.

Se pare că omul ar fi încercat să stingă flăcările.

Acesta va fi preluat de un echipaj medical.

 

UPDATE 18 MARTIE


Luni au izbucnit încă 4 incendii de vegetație în Curtea de Argeș, pe strada Cireșilor, în Lunca Corbului- Pădureni, Bălilești și Câmpulung.

Pompierii intervin la locul solicitărilor.

 


UPDATE 17 MARTIE, ORA 20:00

ISU Argeș transmite că un alt încendiu de vegetație uscată a izbucnit în Stefanesti,  zona A1, km 110, unde ard 500 mp.

De asemenea, în cazul incendiului din Albeștii de Muscel, ard aproximativ 9 ha de vegetație,  lastaris si maracinis. 30 de pompieri, voluntari și lucrători din cadrul Ocoalelor Silvice intervin pentru stingere focului.

UPDATE 17 MARTIE

Incendiile de vegetație continuă să facă prăpăd în județul Argeș. Astăzi au izbucnit încă 6 incendii în localitățile Băiculești, Leordeni, Doresti, Uda, Budeasa și Albeștii de Muscel.

Pompierii se luptă și acum cu flăcările în unele dintre localități.

UPDATE ORA 18:10

Alte incendii de vegetație au izbucnit, în urmă cu puțin timp, în Mărăcineni, Șefănești și Bascov.

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit lângă A1, după VIVO! Mall, pe sensul de mers spre București.

Pompierii s-au deplasat la fața locului pentru stingerea flăcărilor. Potrivit reprezentanților ISU Argeș, au ars aproximativ 2 ha de vegetație uscată.

ISU Argeș face apel către CETĂŢENI: ”Prudență pe timpul folosirii focului deschis! Respectați recomandările autorităților!”

1. Aceste activităţi nu vor fi efectuate pe timp de vânt, în perioadă de caniculă şi secetă sau la lăsarea întunericului;
2. Supravegherea în permanenţă a focului până la stingerea completă a acestuia;
3. După arderea completă, resturile vor fi stropite cu apă pentru a împiedica reaprinderea focului sub acţiunea curenţilor de aer sau împrăştierea resturilor aprinse;
4. Asigurarea în apropiere a unui recipient cu apă şi a unor unelte (lopeţi, măturoaie etc.) pentru cazul în care focul scapă de sub control;
5. Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii;
6. Arderea resturilor se va face la o distanţă de minimum 10 m faţă de materialele combustibile (construcţii, depozite de lemn, furaje, garduri de lemn etc.) şi la 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie, gaze şi lichide combustibile;
7. Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc deschis, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă: emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.