AZI DIMINEAȚĂ! INCENDIU DE PROPORȚII LA CIRCUL GLOBUS

UPDATE:  60 de pompieri au acționat contracronometru pentru salvarea animalelor surprinse de incendiu. Au fost salvate 21 animale (7 tigri, 2 cămile, 2 tăurași, 1 cal, 2 ponei, 1 cangur, 3 ogari, 3 capre), iar alte 11 nu au putut fi salvate (4 pisici, 2 porcușori vietnamezi, 2 tigri, 3 câini).

Arderea s-a manifestat la o clădire administrativă și la un grajd de animale din Șoseaua Petricani. 15 autospeciale de stingere, două autoscări, o descarcerare și o ambulanță SMURD au fost concentrate la locul incendiului.

Pompierii s-au confruntat cu dificultăți cauzate de temperaturile scăzute.

Un incendiu puternic a izbucnit, în această dimineață, la o anexă a Circului Globus din Capitală. Flăcările au mistuit și o clădire administrativă. În urma incendiului, 11 animale au murit, printre care doi tigri, porci vietnamezi, pisici și câini. Deși mai multe autospeciale ale ISU și un echipaj SMURD au intervenit pentru a stinge flăcările, animalele nu au mai putut fi salvate. Totodată, intervenția pompierilor a fost îngreunată, având în vedere că în apropiere nu exista nicio sursă de apă.

Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări.

Sursa: Digi 24

Sursa foto ISU Bucuresti