Încă un pas pentru rezolvarea problemelor de alimentare cu apă de la Poiana Lacului

Consiliul Judeţean Argeş a lansat licitaţia pentru achiziţionarea şi montarea grupului de pompare cu turaţie variabilă complet automatizat în staţia Trivale. Procedura se va încheia pe data de 9 iunie. Cu cât este mai repede achiziţionată şi pusă în funcţiune acest sistem, cu atât locuitorii din Poiana Lacului vor beneficia de furnizarea în parametrii normali a apei potabile. 


Achiziţia demarată de CJ Argeş are la bază demersurile repetate ale primarului comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache. Acesta a mers în repetate rânduri la Prefectura Argeş şi a înaintat solicitări scrise, deoarece concetăţenii săi se confruntă cu probleme la reţeaua de apă din Săptămâna Patimilor.

„Problema nu este la Apă Canal 2000 SA, ci la Regia de Apă, cu sediul la Bradu, care este în subordine CJ-ului. Au avut un proiect acum un an-doi pentru achiziţia şi montarea unor pompe, dar nu a fost pus în aplicare şi acum nu există presiunea necesară pentru ca apa să ajungă la robinetele din gospodăriile localităţii noastre. În urma insistenţelor mele, s-a găsit o soluţie, şi CJ Argeş a alocat fondurile necesare pentru remedierea problemei.”, ne-a declarat primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache. 


Societatea de Administrare şi Exploatare a Patrimoniului şi Serviciilor de Utilităţi Publice Argeş SA a solicitat CJ Argeş şi a primit suma de 200.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui grup de pompare cu turaţie variabilă, complet automatizat, în staţia de repompare Trivale, care face parte din „Microsistemul de alimentare cu apă platforma Cotmeana”, ce deserveşte şi Poiana Lacului. Primarul comunei a fost foarte revoltat de situaţia în care au fost puşi oamenii, mai ales că se aflau în stare de urgenţă, iar măsurile de igienă erau şi sunt în continuare esenţiale pentru păstrarea stării de sănătate publică.