Încă un oraș cu mii de locuitori din România se închide din cauza coronavirusului!

Harta României devine tot mai roșie. În 37 de orașe s-a depășit deja numărul de 3 îmbolnăviri la 1,000 de locuitori.

Începând de mâine, municipiul Dej din județul Cluj intră în scenariul roșu, la doar două zile după ce în Cluj-Napoca au fost impuse restricții dure. 

Municipiul Dej în scenariul roșu
Toate școlile, restaurantele și barurile se închid, masca devine obligatorie inclusiv pe stradă, se opresc activitățile de jocuri de noroc și se închid cinematografele și instituțiile de cultură. 

Incidența de 3,29 la 1000 de locuitori
Rata de infectare cu coronavirus, este, în acest moment, de 3,29 la mia de locuitori. 

”Avem, în momentul de față, 3 municipii din județul Cluj care intră în scenariul roșu. Două dintre ele, Cluj Napoca și Gherla deja de astăzi. Ieri am dat hotărârea pentru al treilea, care va intra de mâine, ora 00,00, municipiul Dej, unde rata de infectare este în acest moment de 3,29 la mia de locuitori”, a declarat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Forțele de ordine se vor asigura de respectarea măsurilor
”Avem un dispozitiv de forțe de ordine care se va asigura că implementăm cu succes aceste măsuri, să verificăm și amendăm acolo unde populația nu respectă aceste măsuri. Avem din fericire, și Poliția Locală foarte cooperantă cu un număr destul de mare de lucrători împreună cu Poliția Națională care ne sprijină, și deja și Jandarmeria”, a adăugat prefectul. 


Sursa: antena3.ro