Încă un brand românesc intrat în faliment!

Societatea care a deținut primele ferme de creștere a păsărilor din țara noastră, înfințată în anul 1959, a intrat în faliment.
Este vorba despre Avicola Crevedia.
Avicola Crevedia, parte a grupului Agroli, a intrat în faliment, după ce francezul de origine libaneză care controlează grupul, Rami Ghaziri, supranumit „Regele Puiului” din România, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta este acuzat că a prejudiciat statul cu 107 milioane de lei, scrie profit.ro.

CITEȘTE ȘI ... Apă Canal 2000 SA se implică în programul Ziua Internaţională de Monitorizare a Apei


În această săptămână, Tribunalul Dâmbovița a aprobat cererea de intrare în faliment, societatea eșuând să se reorganizeze în insolvență, relatează profit.ro.
Rami Ghaziri este condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pe motiv că ar fi mituit un procuror de la Parchetul General, în încercarea de a scăpa de dosarele în care este incriminat de evaziune fiscală. Acesta mai este judecat în alte două dosare, dintre care unul pentru evaziune fiscală și altul pentru fraudarea fondurilor europene.
Rami Ghaziri, supranumit „Regele Puiului” din România a preluat Avicola Crevedia, care a devenit parte a grupului Agroli, a cărei cifră de afaceri era de 500 de milioane de lei în 2013. Un an mai târziu, aceasta a intrat în insolvență.

Sursa: profit.ro