Încă 4 ani de dezvoltare pentru Mărăcineni! Proiectele primarului Nicolae Dascălu!

Localitățile din jurul Piteştiului pregătesc lucrări masive de infrastructură

 

Când este vorba despre administrație, despre ce a făcut și ce urmează să facă pentru Mărăcineni, primarul Nicolae Dascălu nu este prea darnic la vorbă. A fost, în schimb, darnic la fapte, iar saltul privind calitatea vieții comunității pe care l-a întregistrat localitatea din vecinătatea Piteștiului în ultimii ani este vizibil cu ochiul liber. Spune că nu ar fi reușit fără echipa sa și fără Consiliul Local, oameni care și-au dat interesul și alături de care a putut lucra eficient pentru interesul cetățenilor. Candidează din nou din partea PSD, iar proiectele de infrastructură pe care și le propune pentru următorii patru ani sunt cât se poate de aplicate, de concrete și vizează toate aspectele funcționale ale comunități, indiferent că vorbim despre infrastructura rutieră, infrastructura sanitară sau cea educațională 

 


Proiectele următorilor 4 ani în Mărăcineni


Privind la ceea ce a făcut în ultimele două mandate, cetățenii ar avea doar motive pentru care să-i acorde încă o dată încrederea. Primarul și-a creionat proiectele și prioritățile următorului mandat, iar în ceea ce privește planurile care fac referire la infrastructură, punctual, lucrurile arată la modul următor:


* Finalizare execuţie lucrări „reţea stradală”.
* Modernizare reţea stradală şi amenajare scurgere ape pluviale pe străzile Alunului, Florilor, Murului, Crizantemelor, Gârlei, Părului, Argeşelu,  Castanului, Zmeurei, Lotaş, Gării şi Gropeni.    
*Execuţie reţea stradală trotuare DN73 - Lotaş - sens giratoriu Mioveni - sens dublu.
* Negocieri de preluare administrativă a DJ 740, tronson care străbate satul Argeşelu, pentru a realiza scurgerea apelor pluviale şi trotuar.
*Construirea unui centru multifuncțional (casă de cultură).
*Amenajare  zonă  blocuri  ICDP - parcări, loc de joacă  pentru copii, după rezolvarea  problemei  terenului.
*Construire sală sport multifuncţională, după rezolvarea  problemei  terenului.
*Extindere reţea iluminat public.
*Extindere reţea gaze.
*Infrastructură pe străzile care vor trece din  domeniul privat şi străzi care vor rezulta în urma elaborării planului urbanistic general.
*Continuarea proiectelor/procedura de licitaţe - reabilitare şi dotare pentru cele  două şcoli din comună - Mărăcineni şi Argeşelu.
*Finalizare aşezământ cultural, zona Lotaş.
*Darea în folosință a tuturor spaţiilor din incinta dispensarului din satul Argeşelu: Centrul de Permanenţă pentru situaţiile de urgenţă, farmacie, cabinet stomatologie, cabinet ORL; cabinet kinetoterapie, cabinet fizioterapie, cabinet ginecologie.
*Construire cimitir, achiziţionare  maşină  mortuară.
*Finalizarea  nomenclatorului  stradal cu denumirea noilor străzi şi numere noi  pentru fiecare gospodărie. 

 

 „Nicolae Dascălu este singurul primar care poate aduce comuna Mărăcineni la standarde europene! Dacă i-am mulțumi pentru tot ce a făcut, n-am mai avea timp să criticăm, să ne plângem! Cine are ochi să vadă vede! Este omul potrivit la locul potrivit!”

„An de an, începând cu 2012, comuna Mărăcineni cunoaşte o dezvoltare din ce în ce mai pregnantă. Cui se datorează? Răspunsul este simplu: gospodarului din fruntea localităţii. Cine îl cunoaşte pe Nicolae Dascălu ştie că acesta are o trăsătură de caracter bine reliefată: încăpăţânarea, dar o încăpăţânare în sensul bun, care îl ajută să ducă la bun sfârşit mai tot ceea ce şi-a propus. Mult succes!” 


… sunt doar două exemple dintre numeroasele mesaje transmise în mediul online de către locuitori.