Încă 132 de paturi pentru bolnavii Covid în spitalele din Argeş!

Pe fondul creşterii alarmante a numărului argeşenilor infectaţi cu noul coronavirus şi în condiţiile în care spitalele din judeţ devin neîncăpătoare, Consiliul Judeţean a decis să suplimenteze numărul de paturi Covid - a anunţat dr. Anci Ionescu, consilier al preşedintelui Ion Mînzînă pe probleme de sănătate, în cadrul dezbaterii bugetului pe 2021.

CITEȘTE ȘI ... Un argeșean norocos - Banii pierduți i-au fost returnați!


La Spitalul Judetean, o parte importantă din secțiile medicale vor fi transformate în secții Covid şi astfel se vor crea înca 60 de paturi pentru bolnavii cu SARS-CoV-2. Alte 15 paturi vor fi la Psihiatrie pentru pacienții cu afecţiuni psihice care au și Covid. Astfel, Spitalul Judeţean Argeş ajunge la 160 paturi Covid.

CITEȘTE ȘI ... Cine este în scenariul roșu în Argeș? Piteștiul - extrem de aproape de noile restricții


De asemenea, intră în rândul spitalelor care vor trata pacienţi cu Covid şi Spitalul Vedea. Aici, în acest moment, un pavilion al spitalului este în reorganizare totală şi vor fi 40 de paturi Covid. De asemenea, şi Spitalul Costeşti va veni cu alte 17 paturi. Astfel, per total se va suplimenta numărul de paturi pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 cu 132.