În weekend: Gratis la film!

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă  „București” va fi proiectat filmul „Bohemian Rhapsody”. Regia este semnată de Dexter Fletcher și Bryan Singer, în rolurile principale fiind  Mike Myers, Lucy Boynton, Rami Malek, Tom Hollander și Gwilym Lee.  „Bohemian Rhapsody” (2018) este o celebrare a legendarei trupe „Queen”, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmărește ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viață al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenințătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock. În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Trupa a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani.

CITEȘTE ȘI... Speed Marathon s-a încheiat! 1300 de sancțiuni și peste 100 de permise, în 7 zile!


    Duminică, 14 aprilie 2019, de la ora 11.00, difuzăm filmul american pentru copii „Proiectul Florida”. Regia îi aparține lui Sean Baker, în rolurile principale fiind Brooklynn Prince, Christopher Rivera, Aiden Malik și Willem Dafoe. Filmul spune povestea lui Halley și a fiicei ei de 6 ani, pe nume Moonee, care locuiesc împreună într-un motel deținut de Bobby, un om a cărui înfățișare serioasă ascunde de fapt o mare de compasiune și bunătate. În ciuda situației sale dificile și a tuturor lucrurilor care se întâmplă în jurul ei, micuța Moonee nu are nicio dificultate în a transforma fiecare zi într-o sărbătoare și a se bucura de toate momentele la maxim. În timp ce după-amiezele ei sunt presărate cu năzbâtii și aventuri care mai de care, mama sa se vede nevoită curând să exploreze opțiuni foarte periculoase. Cu toate astea, dragostea lui Moonee pentru tot ceea ce o înconjoară e atât de pură încât devine contagioasă.


    Duminică, 14 aprilie 2019, de la ora 18.00, difuzăm comedia „În libertate!” (titlul original: „En liberté!”). Regia îi aparține lui Pierre Salvadori, în rolurile principale fiind Adèle Haenel, Pio Marmaï, Audrey Tautou, Damien Bonnard și Octave Bossuet. Filmul spune o poveste palpitantă. Într-un oraș de pe Riviera Franceză locuiește Yvonne, tânăra văduvă a lui Santi, comisar de poliție și erou local. Când realizează că soțul ei nu este deloc un exemplu pentru fiul lor și că un bărbat inocent, Antoine, a făcut 8 ani de închisoare pentru faptele lui Santi, Yvonne vrea să facă tot ce poate pentru a-l ajuta pe fermecătorul Antoine să se întoarcă la viața și la soția sa. Totul, mai puțin să spună adevărul.


    Ținând cont că în weekend este Simfonia Lalelelor de la Pitești și pentru a încuraja publicul să participle la actul artistic, accesul la toate aceste filme este gratuit, în limita locurilor disponibile!