În urma tuturor evenimentelor pe care le-am traversat împreună, am devenit mai puternici și mai lucizi

Noua generație de succes a Argeșului


Nume: Nicolae-Mihai Rachieru
Vârsta: 41 de ani
Ocupaţie: primar comuna Budeasa
Studii: Administraţie Publică, Universitatea de Stat din Piteşti
Pasiuni: schi, fotbal.


----------------------------------------------------------------


Ultimul an a fost unul al marilor încercări pentru administraţia publică locală din România. Pe umerii primarilor a fost pusă o serie de responsabilităţi noi, ce au avut ca principal obiectiv sănătatea populaţiei. 

Mihai Rachieru, primarul comunei Budeasa, a reuşit să treacă acest test şi chiar a preluat cel de-al doilea mandat, cu un scor fără precedent. 

„Aşa cum ne arată realitatea de zi cu zi, nu mai putem creiona un plan bazat pe predictibilitate, pe un curs monoton al lucrurilor. Ne lovim de imprevizibil, aşa că marea provocare este să iei decizii sub presiune, să acţionezi rapid, să fii flexibil, să înveţi continuu, pentru că totul este în dinamică.”, subliniază primarul Mihai-Nicolae Rachieru. 

Ca avantaj al noii generaţi de specialişti, pune accentul pe viteza informaţiei, pe digitalizare. 

„Totul este la un clic distanţă! Este un avantaj pe care trebuie să îl valorificăm cu precauţie, să îi speculăm aspectele pozitive. Să folosim tehnologia ca instrument, nu să ne lăsăm dominaţi de ea. Avem acces la informaţie foarte rapid, putem scurta timpii dintre aflarea unui răspuns, procurarea unui act şi utilizarea lui, eliminând astfel nişte drumuri şi bătăi de cap, care încetineau lucrurile. Dar rămânem oameni, aşa că trebuie să ne cultivăm spiritul muncii în echipă, al empatiei şi altruismului. De asemenea, educaţia rămâne de bază, iar copiii înseamnă viitor şi trebuie să le oferim cadrul adecvat pentru formarea lor.”, a mai adăugat Mihai Rachieru. 

Perioada istorică prin care trecem a fost una epuizantă pentru reprezentanţii administraţiei locale, dar şi plină de învăţăminte. 

„Nu ne-am confruntat până acum cu o pandemie, aşa că am învăţat din mers. Am fost nevoiţi să căutăm soluţii pentru a păstra distanţa socială, dar pentru a rămâne, în acelaşi timp în legătură cu cetăţenii. Am reuşit să ne punem la punct în timp record, învăţând că, atunci când e cazul, ne putem mişca foarte repede. Ca să privim partea plină, am conştientizat cât de fericiţi eram şi nici nu ştiam. Trag speranța că, în urma tuturor evenimentelor pe care le-am traversat împreună, am devenit mai puternici și mai lucizi.”, a declarat primarul comunei Budeasa, Mihai Rachieru. 

Cu toate restricţiile din pandemie, în comuna Budeasa s-a lucrat constant, iar planurile sale pentru 2021 sunt direct legate de dezvoltarea comunităţii. 

„ În plan personal, îmi doresc mai mult timp alături familia mea minunată, care îmi bucură fiecare zi şi îmi încarcă bateriile cu voie bună şi energie. În plan profesional, doresc să continui obiectivele de investiţii de care are nevoie localitatea noastră.”, a adăugat primarul Mihai Rachieru.