În ultimele 48 de ore, poliţiştii argeșeni au aplicat 479 de amenzi

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 479 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 120.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 35 de permise de conducere și au fost retrase 12 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri argeșeni vor continua să acționeze în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, pe toate drumurile din județ, atât pentru respectarea recomandărilor medicale specifice stării de alertă, cât și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respecta regimul legal de viteză, și a celor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Se recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condiţiilor meteo-rutiere, având în vedere avertizările meteo specifice perioadei.

Totodată, se recomandă și adoptarea permanentă a unei maniere preventive de condus.

Important este să nu se piardă din vedere prezența sezonieră a motocicliștilor și bicicliștilor în trafic.

De asemenea, trebuie evitată efecutarea de manevre riscanteși să nu se uite de politețea rutieră și respectarea indicațiile polițiștilor.

Informații actualizate despre situația traficului se găsesc pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic

Recomandarea polițiștilor este să se verifice starea traseului care urmează să fie parcurs înainte de a pleca la drum.