În ultimele 24 de ore s-au dat 200 de amenzi în Argeș! Verificările continuă!


În contextul intensificări activităţilor de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în ultimele 24 de ore poliţiştii şi poliţiştii locali au verificat peste 4.000 de persoane.

Mai mult de 250 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 44 de acţiuni punctuale (din care 39 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 2 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acţiune cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş şi alte structuri M.A.I.). 

Au fost verificate 4172 de persoane, din care 3110 doar în cadrul acţiunilor punctuale. 

Vizate au fost 191 de locaţii, în care au fost verificate 137 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. 

De asemenea, 251 de autovehicule au fost verificate, din care 156 de mijloace de transport în comun. 

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.200 de lei, după cum urmează:

- 192 de sancţiuni, în valoare de 32.200 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- 3 sancţiuni, în valoare de 9.000 de lei, au fost aplicată unor societăţi comerciale, ca urmare a nerespectării interdicţiei de desfăşurare a activităţii în spaţiu închis, respectiv a interdicţiei de desfăşurare a activităţi pentru localurile cu activitate în domeniul jocurilor de noroc;
- o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării;
- 4 sancţiuni, cu avertisment, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Exemple:

• În ziua de 24 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au constatat faptul că la o unitate de cazare de pe raza de competenţă au fost identificaţi clienți care nu erau cazaţi la respectiva unitate de cazare.
În urma celor constatate, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

• În ziua de 24 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti care desfăşurau acţiuni de verificare a respectării dispoziţiilor legale cu privire la prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2, au constatat faptul că o societate comercială funcţiona fără respectarea prevederilor legale, având spaţiul de servire a clienţilor închis.
Reprezentantul societăţii a fost sancţionat contravenţional şi instruit cu privire la lăsarea deschisă a spaţiilor pentru a continua servirea clienţilor, având în vedere că o parte din acestea erau retractabile, precum şi la respectarea restului prevederilor legale specifice.
În seara aceleiaşi zile, s-a constatat că societatea comercială avea din nou terasa închisă.
În urma celor constatate, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amenzi în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

• În ziua de 24 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au constatat faptul că o sală de jocuri de noroc, de pe raza localităţii Vedea, funcţiona, încălcând prevederile H.C.J.S.U. nr. 60/23.11.2020. 
Societatea comercială a fost sancţionată cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

• Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au depistat un bărbat de 40 de ani, din Dobreşti, în afara locuinţei de la adresa declarată de izolare.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.