ARGES: Încă un caz confirmat de meningită West Nile

UPDATE 23 octombrie:

O femeie, în vârstă de 63 de nai, din comuna Mărăcineni, a fost internată la Secţia la Boli Infecţioase Adulţi, din cadrul Spitalului Judeţean  de Urgenţă Piteşti, având suspiciunea virusului West Nile.
După mai multe analize, Institutul Cantacuzino din Capitală a confirmat existența meningitei West Nile.

O altă femeie, de 34 ani  din Moşoaia este suspectă de aceeaşi boală, fiind aşteptate rezultatele analizelor de laborator.

Până în prezent, este al treilea caz confirmat al virusului West Nile în județul nostru.

 

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a confirmat primul caz de meningită West Nile din Argeş, din acest an. Bărbatul,  în vârstă de 78 de ani din Piteşti, a fost internat la Secţia Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind tratat şi externat în stare ameliorată. Argeșeanul a fost diagnosticat in baza rezultatelor analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală.

De asemenea, alte cinci persoane din Argeș, cu vârste cuprinse între 19 și 63 de ani, așteaptă rezultatele, fiind suspecte de aceeași afecțiune. Potrivit specialiștilor, aproximativ 80% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă simptome. În cazul în care aveți febră, durere de cap intensă, dureri musculare, vărsături și erupţii cutanate sunteți sfătuiți să mergeți de urgență la medic.