În România se vor produce peste un milion de măști zilnic

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, azi, că în România se produc măști în momentul de față la volume destul de mari - în doua locații - în Maramureș acea companie care a fost prima și la compania Romarm.

La compania din Maramureș se produc 350 de mii de măști chirurgicale, zilnic, urmând ca la finalul lunii mai producția să ajungă la aproape 500 de mii de măști zilnic, spune ministrul Economiei.

A doua capacitate de producție, care la începutul săptămânii trecute a fost în probe și acum a început producția în plin,  Tei linii de fabricație complet automate la Compania noastră Romarm, care produc tot 350 de mii de măști pe zi. 

Azi în aeroportul Otopeni a sosit și a patra mașină automată cu o capacitate de producție de 100 de mii de măști FFP2. Și la Romarm vom ajunge la o producție se 500 de mii de măști zilnic, a arătat ministrul.

Virgil Popescu a anunțat că  de astăzi funcționează la Registrul National o aplicație informatică a producătorilor de medicamente pe site-ul prevenire.ro.go - un formular pe care orice producător care produce echipamente medicale se poate înscrie pentru a fi luat în evidență.

Cu privire la prețul măștilor la vânzarea pe piață ministrul a spus că acesta se situează în jurul a 2 lei.

Urmărim îndeaproape acest preț, nu dorim să iasă speculații în piață, dacă va fi cazul vom interveni, a subliniat ministrul.

Virgil Popescu, a reamintit că a promis că în România vor fi fabricate integral echipamentele medicale. Acest lucru ar putea fi posibil la finalul verii.

Până la sfârșitul lunii august, aceeași companie din Maramureș va finaliza investiția pentru o linie de producție a materialului filtrant, ultimul material pe care nu-l puteam produce în țară, astfel încât eu vreau ca în România să putem avea integral material de țesut pentru producția de măști, combinezoane, echipamente, a declarat Virgil Popescu.


Sursa: stiri.tvr.ro