În plin sezon, patru pensiuni din Argeș sunt scoase la vânzare

Aşa de bine merge turismul argeşean, încât de câţiva ani site-urile de profil sunt pline de anunţuri prin care se vând pensiuni. În plină perioadă a sărbătorilor, din motive doar de ei ştiute, unii proprietari aleg să-şi înstrăineze afacerile din turism, chiar dacă se laudă că acestea sunt foarte profitabile.

700.000 de euro pentru Complexul Turistic „Roua Munților” 
Una  dintre pensiunile cunoscute din nordul Argeșului este scoasă la vânzare cu 700.000 de euro. Complexul turistic „Roua Munților” din comuna Rucăr, sat Săticul de Jos, dispune de 22 de camere duble, bucătărie, sală de mese, baie cu acces individual pentru fiecare cameră, două spații comune pentru agrement, ședințe, cursuri, două terase acoperite, foişor cu grătar și cuptor, un teren de 4.000 mp, dar și un restaurant propriu cu o capacitate de 48 de locuri. Proprietarul a menționat în anunţul de vânzare că pensiunea poate fi preluată cu tot cu personalul existent, catalogat ca fiind calificat și eficient. Pentru ca oferta să fie și mai atractivă, acesta a menționat că, la un grad de ocupare de 40%, fără evenimente speciale, încasările pot ajunge la 134.000 de euro pe an. 

Pensiune din Lerești - de vânzare pentru 350.000 lei
O altă pensiune este scoasă la vânzare în comuna Lerești, chiar la intrare în localitate, pentru suma de 350.000 de lei. Pensiunea beneficiază de 4 camere de protocol, bucătărie, băi, pod, birou, bar și sală de jocuri. Ca finisaje, proprietarul se laudă cu pardoseli din gresie și parțial mozaic venețian.


Pensiune la roșu - 40.000 de euro
În Săticul de Sus, este de vânzare o pensiune la roșu, construcție nefinalizată care beneficiază de un studiu de fezabiliate întocmit pe 3 ani și un business plan - după cum descrie proprietarul în oferta de vânzare. Construcția nu este compartimentată încă şi nu are nici geamuri, nici uși, deşi este construită în anul 2014. 


Afacere la cheie la Dâmbovicioara
Altă zonă și alt preț tot pentru o pensiune, de această dată situată în comuna Dâmbovicioara. Aceasta are 12 camere, sală de mese, foișor, un teren de 1.300 mp și beneficiază de boilere, depozit de combustibil, spălătorie, rezervoare de apă, magazie de alimente, cramă, vestiar, sală de jocuri, salon de zi, grup sanitar, salon pentru cafea, bucătărie, cămară, splătorie de vase, camere cu băi proprii și mansardă, dar şi loc de joacă amenajat pentru copii, grătar și foișor. Circulația în zonă este redusă, amplasamentul beneficiază de apă curentă, electricitate și o fosă septică de 60 mc. Proprietarul o prezintă ca fiind o afacere profitabilă, în acest sens exemplificând cu cifrele de afaceri pe ultimii ani: 145.000 de lei în 2017 şi 195.000 de lei în 2018. 
 

 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta