ÎN PITEȘTI! Săli de forță monitorizate pentru trafic de anabolizante

Ofițerii de la Crimă Organizată și polițiști din cadrul altor structuri specializate au luat în vizor în ultima perioadă mai multe săli de forță din Pitești, unde există suspiciuni rezonabile că s-ar consuma și comercializa ilegal substanţe anabolizante.

Polițiștii au indicii conform cărora aceste săli de întreţinere sunt frecventate de către persoane care vând anabolizante argeşenilor ce vor să obţină pachete de muşchi peste noapte. Substanţele respective se regăsesc sub formă de tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane și gel și costă câteva milioane bune pentru consumul pe o lună de zile. 

Majoritatea substanţelor anabolizante care circulă pe piaţa neagră sunt contrafăcute şi absolut toate au efecte secundare şi prezintă un mare risc pentru sănătatea celor care le consumă, putând provoca inclusiv moartea. Mai mult, comerţul cu aceste substanţe, denumite şi medicamente de dopaj, intră şi sub incidența evaziunii fiscale, deoarece, fiind interzise, acestea sunt comercializate și achiziționate la negru. Operațiunea declanșată de oamenii legii din Argeş are la bază și o serie de sesizări venite din partea celor care frecventează sălile de forță din Piteşti.

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta