ÎN PITEȘTI! S-a deschis restaurantul HERCULE!

ÎN PITEȘTI! S-a deschis restaurantul HERCULE!

Lanţul de restaurante cu specific grecesc Hercule a deschis o nouă locaţie şi în oraşul Piteşti. Situat lângă restaurantul Pavone, vizavi de Teatrul „Davila” şi chiar lângă Piaţa Primăriei, restaurantul de tip fast-food are specific grecesc şi va comercializa produse autentice ca în Grecia.
Franciza a fost achiziţionată pe plan local de către omul de afaceri Gheorghe Popescu, proprietarul Hotelului Argeş, care are planuri de dezvoltare a acestui brand şi în continuare, în zona de sud a ţării. „Am optat pentru achiziţia acestei francize în urma unei vizite efectuate într-un mall din Timişoara. Am văzut o coadă foarte mare la Hercule şi am fost plăcut impresionat de curăţenia exemplară, de calitatea produselor şi de originalitatea conceptului. Am comandat un gyros şi când am gustat sosurile, pita şi carnea, o combinaţie excepţională şi cu un gust foarte bun, am luat decizia să aduc franciza în oraşul Piteşti”, a declarat Gheorghe Popescu, proprietarul restaurantului care s-a inaugurat pe 10 decembrie.

Secrete din bucătăria Hercule
Hercule oferă produse fresh greceşti şi este o tavernă stilizată, o combinaţie originală de elemente tradiţionale mediteraneene cu sosuri proaspete şi pită făcută în casă. Sosurile sunt mărci înregistrate care au, pe lângă specificul tradiţional grecesc, şi un aport de inovaţii culinare proprii.
Pita este preparată pe loc, în faţa clienţilor, conţine faină cu gluten redus, ulei de măsline, sare şi apă. Reţeta este simplă, tradiţională, identică celei din insulele greceşti.
Gyrosul de porc este în prim-plan la Hercule. Carnea fragedă rotisată este rezultatul îmbinării mirodeniilor şi a condimentelor din Grecia, care marinează ceafa şi pulpa de purcel într-un baiţ secret, reţetă proprie brandului Hercule, baiţ care conţine, printre altele, şi miere. Un strat subţire de slanină adaugă suculenţă unui gyros fierbinte, care este servit împreună cu sosuri reci, cu baze de smântână, iaurt, usturoi, sos dulce-picant, curry sau sos de porumb cu lămâie.  
Sosul principal este tzatziki Hercule, care conţine iaurt, castraveţi proaspeţi şi câteva grame de usturoi pentru aromă. Este un sos răcoritor şi perfect combinat pentru a fi complementar tuturor produselor în care este asociat.
Carnea de purcel se rumeneşte la flacără, se feliază foarte subţire şi se serveşte în pită tip lipie sau în farfurie. Nu lipsesc salatele proaspete: salata grecească cu brânză Feta, salată cu brânză Haloumi şi o salată specială Hercule care cuprinde atât brânză, cât şi carne rotisată de pui sau de porc.
În prima fază, restaurantul se va axa pe oferirea produselor gen gyros, mai ales cel bazat pe carnea de porc. Ulterior, se intenţionează să fie oferite şi alte produse cu specific grecesc gen mousaka sau pastitsio, carne de curcan rotisată sau chiar fructe de mare.
Brandul Hercule face parte din platforma de francize www.francizelacheie.ro şi aparţine companiei Strong MND Corporation, care a avut o cifră de afacere la nivel de grup de peste 12 milioane de euro şi care deţine francize în domeniul HORECA, brico şi alte servicii.


Sursa: Săptămânalul Ancheta