ÎN PITEȘTI! Dansul Lalelelor, în premieră în aer liber!

Concursul internațional Dansul Lalelelor se va desfășura anul aceasta în aer liber, o premieră pentru acest eveniment la care vor participa circa 1000 de copii.
Astfel, pe 10 iunie, de la ora 10:00, iubitorii dansului sunt așteptați în Piața Vasile Milea pentru a se bucura de talentul micilor dansatori veniți din toată lumea.
Evenimentul, ajuns la a IV-a ediție, este organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Argeş, şi este singura competiţie internaţională de profil a judeţului nostru.

Două cadre didactice, Gabriela şi Cristian Tănase, sunt responsabile cu organizarea în detaliu a concursului.
Iniţiativa a venit din dorinţa de a promova şi dezvolta activităţile extraşcolare, în acest caz dansul. Ne-am dorit ca micii dansatori să fie recompensaţi cu aplauze, stimulaţi prin competitivitate şi, de ce nu, apreciaţi prin premiile pe care le obţin. Am pornit astfel la drum cu proiectul Dansul Lalelelor, pe care l-am denumit în acest fel pentru a fi mult mai uşor asociat cu Oraşul Lalelelor, Piteştiul, pe care copiii noştri îl reprezintă cu succes la fiecare concurs de dans din ţară şi din lume”, ne-a spus prof. Gabriela Tănase, din cadrul Şcolii Populare.

50 de dansatori piteşteni, pe scena din centrul oraşului

Pe 10 iunie sunt aşteptaţi dansatori din peste 20 de judeţe ale ţării, dar şi din alte ţări, confirmând participarea până în prezent trupe din Turcia, Serbia, Bulgaria. Mai precizăm că 50 de copii piteşteni vor participa la Dansul Lalelelor, urcând pe scenă cu dans sportiv, dans clasic şi de caracter, dans modern şi tematic.
Dansul Lalelelor este cunoscut printre profesionişti ca fiind unul cu un grad ridicat de dificultate, având un juriu de experţi exigenţi, care urmăresc cu stricteţe tehnica, muzicalitatea, costumaţiile etc. Sarcina juraţilor nu este una uşoară, concurenţa este mare.