ÎN PITEȘTI: Bătrânii sunt jefuiți în autobuze de grupuri de pirande!

Poliţia şi autorităţile locale au fost asaltate în ultima perioadă cu reclamaţii din partea piteştenilor, care se plâng de furturile care au loc în autobuzele Publitrans, cele mai multe sesizări venind de la bătrânii care circulă pe traseele 2, 19, 8 şi 13B.

Situația este cunoscută și la nivelul Primăriei Pitești, Cornel Ionică cerând cu fermitate intervenția jandarmilor și a poliției naționale. De altfel, primarul Piteștiului susține faptul că situația a depășit limitele normale și va căuta în cel mai scurt timp soluții pentru rezolvarea acesteia.


„Suntem înghesuiți și jefuiți ziua în amiaza mare!”
Mai mulți pensionari din cartierul Trivale, reprezentați de un domn în vârstă de aproximativ 70 de ani, au venit la sediul redacției noastre pentru a își spune păsul:

„Suntem înghesuiți și jefuiți în autobuze ziua în amiaza mare! Am avut un prieten tot din cartierul Trivale unde locuiesc și eu care a ajuns acasă după ce a fost înghesuit de țigănci în autobuz, jefuit și a făcut infract acasă. Suntem oameni bătrâni, avem nevoie să circulăm, de la spital, la farmacie, de la cimitir la rude, poate avem soții internate. Ce să facem, cu ce să mergem că noi abia trăim de la lună, la lună şi nu ne permitem să luăm taxiul? Credeți oare că avem averi în buzunare? Avem banii de medicamente sau banii de cimitir, după caz”, ne-a povestit bătrânul.

Acesta a ținut să menționeze că reclamații au fost depuse de fiecare dată, însă, după intervenţia poliţiştilor, justiția le face scăpate pe pirande și le dă drumul. Acestea acționează în special pe liniile de autobuze 2, 8, 19 și 13 B.

„Ne-am dus la poliție în grup, ne-am adresat domnilor polițiști cu lacrimi în ochi, că sunt ca și copiii noștri, ne-au explicat că în afara de a le reține și a le duce în faţa instanței nu au ce face. Știu și dumnealor cât sunt de agresive că pe câteva le-au luat de păr ca să le dea jos din autobuz, că se tăvăleau de parcă erau puse pe carbuni încinși”, ne-a mai povestit bătrânul.


Primarul Ionică va cere intervenția Jandarmeriei
Primarul Cornel Ionică știe de aceste reclamații și a făcut demersuri pentru ca în autobuzele din Pitești să fie montate canale video pentru monitorizare:

„Este un fenomen care din punctul meu de vedere a scăpat de sub control, drept care voi cere sprijinul Jandarmeriei. Vreau să am echipe ale lor la cel mai mic semn de acest gen pentru ca să terinăm odată cu aceste incidente, iar bătrânii să poată circula în siguranță pe mijloacele de transport în comun”, a declarat primarul Ionică.
Reprezentanții Secției 1 de Poliție ne-au certificat faptul că s-au confruntat cu această situație, cu precădere la finele lunii decembrie, când fenomenul a luat amploare.

Ulterior, oamenii legii au instalat filtre la ieșirile și intrările în oraș, iar monitorizarea video din autobuze îi ajută și mai tare. Grupurile de pirande au fost identificate și dispersate cel puțin pentru moment - au susținut aceștia. De aemenea, oamenii legii recomandă celor care călătoresc cu autobuzele ca, atunci când sesizează atacuri ale grupurilor de etnie romă asupra bătrânilor, să apeleze imediat la 112.

Sursa Saptamanalul Ancheta