În luna cadourilor, oamenii legii se pregătesc să împartă sancţiuni!

Odată cu intrarea în sezonul dedicat sărbătorilor de iarnă, se anunță o serie de controale din partea inspectorilor meniți să verifice, să identifice şi, eventual, să sancţioneze neregulile existente în activitatea comercianţilor şi a prestatorilor de servicii. Astfel, se vor verifica unitățile de cazare, tot ce înseamnă alimentație publică, magazine de haine, dar și cele unde sunt comercializate jucăriile și produsele de birotică. Acestea nu sunt însă singurele domenii vizate de organele de control. 


 Poliţia şi ISU - la vânătoare de artificii ilegale
Polițiștii și inspectorii ISU vor monitoriza atent în perioada următoare tot ceea ce ține de transportul de marfă și substanțe periculoase. Vor avea loc acțiuni specifice privind „siguranța transporturilor și prevenirea producerii accidentelor în care sunt implicate vehiculele ce transportă mărfuri și substanțe periculoase”. Aceste activități care se desfășoară în sistem integrat cu specialiștii din cadrul ISU sunt necesare  pentru prevenirea accidentelor feroviare și rutiere, cu potențial ridicat de producere a incendiilor sau a exploziilor. Echipaje mixte vor acționa începând cu data de 1 decembrie. De asemenea, sunt vizate tranzacțiile ilicite cu materiale pirotehnice care nu au documente de proveniență și care de obicei sunt comercializate în piețe și târguri. La rândul lor, inspectorii din cadrul biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș secondați de polițiștii de la biroul Ordine Publică vor intensifica acțiunile de control  în zona centrelor comerciale, a târgurilor și a piețelor inclusiv în cadrul societăților autorizate să comercializeze produse pirotehnice. 


 Sanepidul monitorizează comerţul cu alimente
Și inspectorii din cadrul DSP Argeș vor avea un program plin, aceștia demarând mai multe controale specifice sezonului, vizate fiind nu numai unități alimentare. Este vorba despre verificarea produselor comercializate în unitățile de consum unde producătorii aduc marfă proaspătă, târguri și piețe, dar și a supermarketurilor. Supravegherea și inspecțiile se vor derula pe tot parcursul lunii decembrie. 


 Jandarmii și silvicultorii - zi şi noapte pe urmele hoţilor de lemne
Acțiuni de control intensificate chiar și în timpul nopții vor fi efectuate și de către jandarmii și silvicultorii argeșeni. Vor fi organizate filtre suplimentare pentru inspecția mașinilor care transportă bușteni și material lemnos. Se vor efectua de asemenea inspecții ale echipelor mixte și în zonele împădurite unde sunt în special pepiniere de brazi. 


 Produsele destinate copiilor - prioritatea OPC
Nici inspectorii OPC nu au parte de odihnă în luna decembrie, pentru că vor avea în derulare o serie de acțiuni specifice sărbătorilor de iarnă. Aceștia vor verifica cu precădere produsele adresate copiilor, de la jucării la dulciuri, dar vor fi atenți și la hainele, produsele de încălțăminte și decorațiunile de Crăciun scoase la vânzare. De asemenea, se vor verifica condițiile în care sunt comercializate și documentația de proveniență a cărnii peambalate, a produselor zaharoase, a produselor de cofetărie și patiserie, toate produsele specifice sărbătorilor de iarnă atât cele alimentare, cât și cele nealimentare. 

Sursa: saptamanalul ancheta