În județul Argeș, continuă investițiile pentru cetățeni!

Deși trăim cu toții momente dificile din cauza pandemiei de coronavirus, viața își urmează cursul și în această perioadă grea, iar în județul Argeș continuă proiectele de investiții pentru cetățeni. Astfel, ieri, conducerea Consiliului Județean Argeș, reprezentată de președintele Dan Manu și vicepreședinții Ion Mînzînă și Marius Nicolaescu, a efectuat o vizită de lucru în teren la principalele obiective de investiții aflate în execuție. Alături de conducerea C.J. Argeș, au fost prezenți primarii localităților în care se regăsesc aceste obiective, Gheorghe Drăgan (Lunca Corbului), Aurel Bălășoiu (Rociu), Eugen Mira (Căteasca), Cornel Petrică (Rătești), reprezentanți ai Direcției Tehnice, precum și reprezentanți ai constructorilor care implementează proiectele.

Din traseul parcurs de conducerea C.J. Argeș au făcut parte obiective de investiții care vizează modernizarea infrastructurii rutiere a județului, precum și dezvoltarea infrastructurii sistemului sanitar, lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență Pitești fiind în plină desfășurare.

Prima oprire a fost la Mârghia, Lunca Corbului. Aici, Direcția Județeană de Drumuri Argeș a asflatat drumul județeană care face legatura între limita județului nostru cu județul Olt și drumul național Pitești – Craiova. Investiția, care se ridică la 800.000 de lei cu TVA inclus, este finanțată din bugetul Consiliului Județean Argeș, și va fi finalizată la finele acestei săptămâni.

 

Au fost apoi vizitate trei drumuri și un pod aflate în lucru a căror finanțare a fost obținută de Consiliul Județean Argeș prin PNDL II.

# Modernizare DJ 703 B Costești (DN 65 A) - Șerbănești (DJ 659), lungimea -  8, 5 km, la Costești – Rociu. Pentru acestă investiție amplasamentul a fost predat în urmă cu trei săptămâni. Aici, la această oră, se lucrează la săpăturile pentru fundație dar și lărgirea drumului și la turnarea balastului pentru fundație. De asemenea au fost achiziționate tuburile pentru podețe. Durata de execuție a lucrării este de 7 luni. Valoarea contractului de lucrări este de 14.241.435,4 lei. Proiectant: SC Tehno Consulting Solution SRL. Constructor: Asocierea dintre SC Valah Construct Grup SRL, SC General Trust Grup SRL și SC Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL.

# Modernizare DJ 703 B Șerbănești (DJ 659) – Siliștea, lungimea – 7,416 km, în comunele Rociu – Căteasca. Pe acest drum lucrările sunt executate în procent de 40%. A fost finalizate lucrările de fundație și balast pe o lungime de 6,6 km, se execută fundația de piatră spartă, urmând ca în două luni să înceapă să se toarne asfaltul. De asemenea, au fost executate 26 de podețe și 6 poduri.  Valoarea contractului de lucrări: 11.331.809,79 lei. Proiectant: SC Tehno Consulting Solution SRL. Constructor: SC G&M Road Building Engineering SRL.

# Modernizare DJ 702 A Ciupa – Rătești. Aici lucrările au început în luna septembrie 2019 iar în acest moment sunt realizate în procent de 75%, în zilele următoare urmând a fi turnat ultimul strat de asfalt, stratul de uzură. Practic, după încheirea executării lucrărilor și la cele 10 podețe,  în maxin 30 – 50 de zile, această investiție va fi finalizată în avans față de termenul stabilit în contract. Valoarea contractului de lucrări este de 4.125.331,69 lei. Proiectant: SC Tehno Consulting Solution SRL. Constructor: SC Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL.

# De asemenea, au demarat lucrările și la podul pe DJ 741 Pitești – Valea  - Mare – Făgetu – Mioveni, peste pârâul Valea Mare, Ștefănești.  Valoarea contractului de lucrări se ridică la 2.283.801,36 lei. Ordinul de începere a execuției a fost dat în luna martie iar durata investiției este de 8 luni. Proiectant: SC Planexe Design SRL. Constructor: S.C. Metabet CF S.A.

 

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a vizitat și șantierul deschis la Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru construirea noului corp de clădire al acestei unități medicale județene, cea mai mare din Argeș. Noul corp de clădire se realizează în partea de sud-vest a terenului în suprafață de 31.268 mp, aflat în folosința spitalului. Va avea un regim de înălțime S+P+4E și va putea fi accesibil de la nivelul terenului (de pe latura vestică), dar și din construcțiile existente, respectiv la nivelul parterului, din corpul G, iar la nivelul etajului 2, din corpul E. Ca organizare funcțională clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv:
– La parter: secția Chirurgie plastică și Arși
– La etajul 1: secția de Chirurgie vasculară
– La etajul 2: Blocul operator (cu Săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară)
– La etajele 3 și 4 secția Cardiologie

 

Aici, banii sunt alocați atât pentru construcția propriu – zisă cât și pentru aparatura medicală necesară. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus), din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezintă valoarea pentru construcții – montaj (C+M) iar 32.385.983 lei reprezintă dotările cu aparatură/echipamente medicală, mobilier medical și general. Întreaga investiție este finanțată din fondurile alocate de Județul Argeș, prin Consiliul Județean Argeș.