În curând - parc de aventură lângă Piteşti

Parcurile de aventură au devenit în ultimii ani una dintre modalităţile preferate ale românilor de petrecere a timpului liber. Este, practic, varianta modernă a căţăratului în copaci, de această dată în cadru organizat şi cu riscuri reduse la minimum. Un astfel de parc este pe cale să se deschidă şi în Bascov, mai exact în satul Prislopu Mic (la ieşirea din comună, pe DN7 spre Vâlcea), în zona străzii Aleea Constantinescu. Aici, un investitor din Giurgiu - DLA Management SRL - a achiziţionat recent un teren, apoi a mai închiriat un altul, obţinând astfel o suprafaţă de cinci hectare, pe care şi-a propus să amenajeze mai multe trasee, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

CITEȘTE ȘI ... Ești absolvent de liceu? Poți primi 1.500 de lei de la stat!

Tiroliene, butuci suspendaţi, platforme, poduri, scări - toate interconectate între copaci, în mai multe traseee cu grade diferite de dificultate vor fi amplasate în noul parc de aventură de la Bascov. Potrivit proiectului, traseele pentru copii vor fi prevăzute cu sisteme de siguranţă, aşa numita „Linia vieţii” - de altfel, cel mai avansat sistem de siguranţă a traseelor în copaci. Astfel, parcul de aventură de la Bascov va dispune de 4 tipuri de trasee:

- trasee mov - pentru copiii sub 8 ani; acestea au un sistem de securitate fără manipularea carabinierelor, pentru maximum de siguranţă;

- trasee galbene - pentru copiii de la 8 ani împliniţi şi pentru începători, care nu depăşesc 3 metri înălţime;

- trasee verzi - care sunt uşoare, unde vă puteţi obişnui cu înălţimea jocurilor, care nu depăşesc 6 metri;

- trasee roşii care cer deja energie, forţă şi tehnică; pe aceste trasee avem parte de adrenalină la maximum.

Reprezentanţii societăţii care investeşte în parcul de aventură de la Bascov sunt pe ultima sută de metri cu obţinerea avizelor, astfel că nu va trece mult timp şi argeşenii vor avea parte de distracţie şi adrenalină chiar la câţiva kilometri de Piteşti. În alte zone ale ţării, astfel de investiţii s-au dovedit de un real succes, cel mai elocvent exemplu fiind cel al parcului amenajat lângă Braşov, cel mai mare din ţară, unde anual vin zeci de mii de vizitatori din întreaga ţară. 

 

La Mioveni s-au pus în funcţiune două tiroliene

De săptămâna trecută, amatorii de distracţie în aer liber au la dispoziţie o nouă oportunitate de agrement – tiroliana. Ansamblul instalat la Făget este format din două trasee, cu grad de dificultate redus, unul pentru adulți și unul pentru cei mici, cu o lungime de 400 m, respectiv 60 m. Tiroliana va fi deschisă în fiecare weekend, iar vârsta minimă pentru utilizare este de 5 ani. Taxele pentru utilizarea tirolienei vor fi de 7 lei pentru adulți și 3 lei pentru copii. „Construcția a fost realizată împreună cu alpiniști profesioniști și beneficiază de unele din cele mai moderne sisteme de siguranță de pe piață”, a declarat Nicolae Tudose, directorul general al S.Ed.C. Mioveni SRL. Traseele de tiroliană au fost date în folosinţă sâmbătă, 1 iulie, şi, pentru că oraşul era în plină sărbătoare, utilizarea acestora a fost gratuită în weekendul trecut.