În câți ani se vor săpa tunelurile autostrăzii Pitești - Sibiu?

Mediafax a realizat un calcul simplu. Comparând viteza de săpare a tunelurilor Magistralei 5 a Metroului bucureştean, care a fost de 20 de metri pe zi, tunelurile autostrăzii Pitești - Sibiu vor fi realizate în doi ani, în condițiile în care procesul este mult mai dificil.

CITEȘTE ȘI ... (video)! Accident GRAV! Un copil a fost proiectat din masina! 4 victime!


Ministerul Transporturilor a stabilit anul trecut traseul pentru viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, care porneşte de la capătul autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi continuă către Curtea de Argeş, urmând apoi localităţile Tigveni şi Văleni. În această zonă vor fi săpate două tuneluri, de 500, respectiv 700 de metri lungime per sens, pentru a străpunge Valea Oltului, la Călimăneşti. Având în vedere viteza consemnată de utilajele care au săpat Magistrala 5 de metrou, s-ar putea spune că tunelurile amintite vor fi executate în patru luni (2 x 60 de zile).

CITEȘTE ȘI ... Ministrul Agriculturii, către ciobani: Să aveți grijă de oi și să aveți încredere în Guvern!

Traseul Autostrăzii Sibiu-Piteşti va urma apoi o succesiune de tuneluri de 600, 1.150, 1.400, 250, 250, 650 şi 2.800 de metri. Acestea – cu viteza de săpare consemnată la Metrou – ar putea fi gata într-o perioadă puţin mai scurtă de doi ani, astfel încât întreaga lungime cumulată a tunelurilor de pe Sibiu-Piteşti să fie executată în doi ani şi câteva luni.