În Argeș! Un primar a renunțat la mărirea salariilor!

În timp ce în mare parte din primăriile din Argeș salariile au fost majorate, în comuna Moșoaia, primarul împreună cu angajații săi au decis ca salariile să rămână la același nivel financiar de până acum.

În prezent, angajații primăriei Moșoaia câștigă minim 1.589 lei net, iar cel mai mare salariu ajunge la suma de 3000 de lei în mână.

„La nivelul Primăriei Moşoaia, am luat decizia de a păstra salariile la nivelul existent înainte de intrarea în vigoare a acestei legi. Împreună cu salariaţii primăriei, am căzut de acord că salariile existente, mărite prin anterioarele acte normative care au legiferat veniturile funcţionarilor din administraţia publică, sunt suficient de decente. De exemplu, cel mai mic salariu este de 1.589 lei net, iar majoritatea angajaţilor câştigă între 2.000 şi 3.000 lei bani în mână. Am considerat că acestea sunt salarii absolut decente, astfel că nu se justifica o nouă majorare.”, a declarat primarul Florea Ene.

Edilul poveștește că au existat momente când angajații săi au câștigat foarte puțin, o lungă perioadă aceştia fiind nevoiţi să se descurce cu minimul pe economie și momente când volumul de muncă s-a dublat din lipsa de personal, însă situația s-a remediat.
În prezent, după cum declară primarul Florea Ene, funcționarii primăriei nu se pot plânge de remunerație.