ÎN PITEȘTI! Cursuri gratuite de inițiere în programare pentru copii!

ÎN ARGEȘ! Cursuri gratuite de inițiere în programare pentru copii! Cursurile au loc la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș.

Începând cu data de 1 octombrie 2016, Editura Diana și Biblioteca Județeană Argeș au inițiat un proiect educațional inedit, intitulat „Clubul Code la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș”.

Evenimentul de lansare a acestui proiect a a avut loc sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 10.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Argeș. Reprezentanții Editurii Diana au prezentat publicului prezent, format din părinți și copii, beneficiile participării la aceste cursuri de inițiere în programare, modul și programul de desfășurare a acestora.

Acest program educațional, care este destinat elevilor din învățământul primar, va include cursuri gratuite de inițiere în programare.

Timp de o oră pe săptămână, în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 10.00-11.00, în Sala Multimedia a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, copiii vor învăța să utilizeze trei limbaje de programare, care le vor dezvolta gândire și creativitatea:

1.SCRATCH – care te învață cum să programezi propriile povești interactive, jocuri și animații;

2. HTML & CCS – vei construi propria pagină web;

3. PYTHON – limbaj de programare bazat pe text, de uz general, utilizat pe scară largă.

Obiectivele acestui proiect au în vedere dezvoltarea următoarelor abilități și competențe: 1. încurajarea copiilor să-și atingă propriul potențial, să se dezvolte și să își urmeze pasiunile pe care le au sau pe care le descoperă; 2. încurajarea copiilor să rezolve situații complexe, să programeze, nu să scrie neapărat coduri; 3. descoperirea de către copii a pasiunii pentru tehnologie, fie că au înclinații spre IT și programare, fie spre artă.

La Clubul Code, copiii își vor dezvolta capacitatea de a rezolva probleme, încrederea în propria persoană și vor înțelege mai ușor lumea. În ziua de azi, copiii noștri petrec deja foarte mult timp în fața calculatorului. De aceea, Clubul Code propune transformarea timpului petrecut de copii în fața calculatorului, într-un timp consumat în mod constructiv, prin navigarea în siguranță pe Internet și prin înțelegerea oportunităților și a riscurilor pe care acest nou mediu le oferă.

Cursurile Clubului Code îi învață pe copii să gândească și sunt adaptate nivelului începător, cu grad progresiv de aprofundare a cunoștințelor, pentru a dezvolta capacitatea de înțelegere, de analiză și creativitatea copilului.

La finalizarea fiecărui modul, copiii vor primi un certificat de absolvire care atestă participarea lor la acest proiect.

Pentru informații suplimentare și pentru înscrieri la Clubul Code, ne puteți contacta la numărul de telefon 0754242988 sau ne puteți scrie pe adresa de mail redactie@edituradiana.ro