În Argeș: Caravană mobilă pentru depistarea tuberculozei!

Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” împreună cu Fundația „Romanian Angel Appeal” desfășoară în Argeș caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei. Este vorba depre un cabinet medical mobil dotat cu aparatură modernă de radilogie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, iar asistența este asigurată de un echipaj format din trei profesioniști. Echipele proiectului se vor deplasa în comunitățile rurale pentru depistarea activă a cazurilor de tuberculoză, inclusiv a tuberculozei latente (fără simtome de boală).

CITEȘTE ȘI ... Ești interesat de programul ”Prima casă”? Trebuie să știi asta!

Având în vedere că România este țara cu cea mai mare încidență a tuberculozei din Uniunea Europeană, proiectul vizează creșterea accesului la servicii medicale accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv servicii sociale de interes general prin organizarea unui screening cu ajutorul  caravanelor mobile.

Proiectul „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente” este susținut de Ministerul Sănătății și implementat de către Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în parteneriat cu: Fundația Romanian Angel Appeal (RAA); Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA (UNOPA), Fundația Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate (CPSS), Asociația SamuSocial din România, Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR).


Fundația “Romanian Angel Appeal“ are în responsabilitate activitatea de mobilizare a comunităților din județul Argeș care au prezentat un nivel ridicat de incidență TB în anul 2018, în vederea organizării și derulării operațiunilor de screening TB. Comunitățile cu cel mai mare număr de cazuri aflate în tratament la nivelul anului 2018 sunt: Călinești, Mălureni, Domnești, Izvoru, Stolnici, Corbeni, Sușeni, Băiciulești, Bârla și Slobozia.