ÎN ARGEȘ! Avem 36 de produse tradiționale înregistrate!

Argeșul este un județ bogat, și numai în plaiuri minunate și oameni inteligenți, avem multe produse tradiționale avizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Pe lângă magiunul de Topoloveni, recunoscut și peste granițele țării, alte 35 de produse se pot mândri cu eticheta oferită de Registrul Județean al Produselor Tradiționale.

CITEȘTE ȘI ... DOLIU în lumea teatrului argeșean!

Potrivit lui Vasile Roman, director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Argeş, pe lângă magiunul de Topoloveni, care este cunoscut la nivel european, la nivel de judeţ mai sunt alte 35 de produse înregistrate în Registrul Judeţean al Produselor Tradiţionale şi avizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar în prezent nu există produse în procedură de autorizare.

Magiunul din prune Topoloveni a fost primul produs românesc recunoscut şi la nivel european. Din aprilie 2016 i s-au alăturat alte două produse româneşti: Salamul de Sibiu şi Brânza de Ibăneşti. Produsul fabricat în Argeș este consumat și de reprezentanții Casei Regale a României.
Reţeta magiunului fabricat în Argeş este una tradiţională, atestată documentar din anul 1914, atunci când a fost înfiinţată prima fabrică de profil din ţară, „Cooperativa din Topoloveni“.