În Argeș au căzut primii fulgi de nea! Anunț pentru șoferi

Primii fulgi de nea au apărut, vineri, în mai multe localități din județul Argeș, iarna dând semne că se va instala cât de curând.

Având în vedere condițiile meteorologice și depunerea stratului de zăpadă, precum și posibilitatea formării poleiului, polițiștii argeșeni recomandă șoferilor să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă și să își echipeze autovehiculul corespunzător.

Totodată, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu viteză redusă și să mărească distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea evita la timp orice obstacol neprevazut. Nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante, evitați acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

„Reamintim că în situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie sau ninsoare, este recomandată utilizarea luminilor de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. Atunci când vizibilitatea în oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusă, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers”, transmite Inspectoratul Județean de Poliție Argeș.

Autovehiculele trebuie echipate cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, amenda prevăzută de legislația rutieră fiind cuprinsă între 1305 și 2900 de lei.