UPDATE! VIDEO: Cei 100 de oameni din Mărăcineni NU vor fi executați de ANAF...

UPDATE: Autoritățile din Argeș au discutat joi despre problema celor aproximativ 100 de localnici din Mărăcineni care au fost la un a să fie executați pentru niște datorii pe care nu le-au făcut ei. În urma acestor discuții s-a ajuns la concluzia că până pe data de 3 februarie să fie semnat un acord între Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni și ANAF prin care să fie eșalonate plățile restante pe o durată de 5 ani. 

Aproape 100 de oameni din Maracineni riscă să ajungă în stradă, în plin sezon rece, după ce ANAF a emis o decizie de executare a locuinţelor în care trăiesc de mai bine de 40 de ani.
Întreg scandalul pleacă de la debite pe care administratorul blocurilor le are către ANAF.
Aceste locuințe aparțin Institutului pomicol de la Maracineni, un etalon în cercetarea în domeniu, unul dintre singurele care mai funcționează în Romania.
Institutul administrează, din patrimoniul privat al statului, zeci de apartamente. În unele dintre ele stau, de zeci de ani, chiar angajati ai institutului.

 

 Unii oameni stau cu chirie în locuințele respective, iar alții au reușit să le achiziționeze. Acum, oamenii riscă să fie dați afară din propriile case. De necrezut e că și celor care și-au cumpărat locuințele, le sunt scoase casele la licitatie.
Și mai rău este că administratia locala de la Maracineni nu are cum sa îi ajute pe oameni.


Această situație a degenerat în momentul în care Institutul pomicol de la Mărăcineni, care este administrator al imobilelor, nu și-a plătit dările către stat.

Ilarie Isac, fost director Institutul pomicol Maracineni

Oamenii amenință cu protestul și spun că nu-și vor părăsi casele.

Marinela Bujor, secretar Primaria Maracineni