În 2 luni, 15 tineri instituționalizați vor intra în câmpul muncii | Sursa Ta

Tinerii instituționalizați din cadrul Direcției Generale de Protecție și Asistență Socială Argeș primesc sprijin pentru a își găsi un loc de muncă, astfel încât să își poată asigura venitul necesar traiului după ce părăsesc sistemul de protecție socială.  Dan Ionescu, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri, a avut mai multe întâlniri cu copiii și reprezentanții DGASPC Argeș, ultima fiind cu adolescenți de la Centrul de Tip Familial „Casa Nouă”, și au deja o primă reușită, încadrarea în câmpul muncii a 15 tineri.

„La Social Tab Training vom face și inserție, 2-5 tineri. Am mai discutat și cu alte societăți care au obținut finanțări pe fonduri europene și cred că vom avea circa 15 tineri angajați. În aproximativ  două luni se va face angajarea. Asta pentru acum, însă pe viitor ne dorim să le dăm undița și nu peștele și să îi consiliem din timp, de când împlinesc 15-16 ani, pentru a îi direcționa către cariera pe care și-o doresc, având ca punct de plecare vocația lor, astfel încât să își aleagă o pregătire și un job care să le asigure independența.”, ne-a declarat Dan Ionescu, manager Social Tab Training.

Acesta a explicat că se va merge pe trei direcții în cazul tinerilor din centrele DGASPC: consiliere, pregătire profesională adiacentă și formare practivă activă. În acest sens, s-a format un parteneriat din care fac parte firma Social Tab Training, AJOFM Argeș și AOA Argeș și membrii ei.

„Anul trecut, am avut prima întâlnire și am fost plăcut impresionat de mulți dintre ei. Am constatat că marea eroare a sistemului instituționalizat este că nu îi învață cu munca. Prin activitățile noastre o să ne dăm seama ce poate face fiecare și îi vom sprijini să își atingă targetul și să le dezvoltăm la maximum aptitudinile.”, a mai completat Dan Ionescu. 


Preluat: saptamanalul ancheta