Importanța serviciilor de estetică dentară pentru aspectul facial al pacienților

Un zambet frumos este ca si o carte de vizita, iar oamenii s-au obisnuit sa fie apreciati pentru calitatile lor fizice, pentru felul impecabil in care se prezinta in fata celorlalti. Din pacate, numai cateva persoane se pot lauda ca au un zambet impecabil, alb imaculat, in mod natural, fara interventia medicilor specialisti. In rest, majoritatea pacientilor care se prezinta intr-o clinica stomatologica in Bucuresti, de exemplu, aleg servicii de estetica dentara care sa le evidentieze aspectul placut al danturii.

Un zambet cat mai frumos si mai stralucitor se intretine intr-un cabinet de medicina dentara. Din fericire, tehnologiile actuale moderne permit curatarea dintilor cu ajutorul laserului si ultrasunetelor, pacientii declarandu-se extrem de multumiti.

 

 

Un zambet frumos incepe cu un detartraj bine realizat


Primul pas pe care trebuie sa il faca pacientii pentru a descoperi eventualele probleme de sanatate la nivelul dintilor si gingiilor este acela de a opta pentru un detartraj. Detartrajul face parte din categoria serviciilor de igiena dentara, dar poate fi inclus si in serviciile de estetica pentru ca prin acest proces se elimina placa bacteriana, tartrul si unele pete de pe dinti cu ajutorul jetului air-flow de apa si bicarbonat. Efectul de albire a dintilor dupa detartraj se va sesiza imediat, precum si efectul de curatenie.

Daca albirea prin detartraj nu este suficienta, atunci se va recurge la albirea cu laser in cadrul cabinetului sau cu ajutorul gutierelor personalizate acasa. Pentru o nuanta mai atractiva si mai tinereasca, albirea se poate realiza fara durere, gratie unui tratament de intarire a smaltului. 

Pentru situatiile in care pacientii nu sunt multumiti nici de serviciile de albire dentara si considera ca pot avea dinti mai frumosi si un zambet mai stralucitor, acestia pot apela la fatetele dentare – concret,  la aplicarea unor foite subtiri pe dintii naturali care le aduc pacientilor un zambet impecabil, care concureaza cu zambetul vedetelor. 

De asemenea, tratamentele de estetica faciala executate intr-o clinica/cabinet de medicina dentara pun in valoare tot ce au mai frumos pacientele prin infiltratii discrete pentru reconturarea sau volumizarea buzelor, dar si pentru a atenua ridurile de expresie. 

In categoria serviciilor de estetica dentara intra si montarea aparatelor ortodontice fixe care au rezultate impresionante atat la copii, cat si la adulti. 

 

 

 

Serviciile de protetica dentara – cele mai complexe din ramura stomatologiei


Lipsa dintilor reprezinta o problema de natura estetica a pacientilor. Pe langa aspectul estetic alterat din cauza edentatiei partiale sau totale, pacientii pot dezvolta probleme de sanatate din cauza masticatiei deficitare. 

Protetica dentara este cea mai complexa ramura a stomatologiei si totodata solutia salvatoare pentru pacientii care se confrunta cu caderea unuia sau mai multor dinti si nu au suficient de multi bani pentru implanturi dentare.

Lucrarile de protetica dentara sunt foarte eficiente deoarece refac integritatea si functionalitatea arcadelor dentare, fiind concepute in urma unui plan de tratament individual si personalizat, in functie de problemele fiecarui pacient in parte. Protetica dentara se concentreaza asupra refacerii structurilor dentare in cel mai estetic si mai durabil mod cu putinta, astfel incat pacientul sa beneficieze de zambetul frumos pe care si-l doreste.