Imperiul imobiliar al lui Nicola Inquieto - scos la vânzare bucată cu bucată

► Complexul Vitality SPA 
487.000 euro + TVA

► Bloc, str. Petre Ispirescu
937.220 euro + TVA

► Bloc, str. Negru Vodă
685.773 euro + TVA


Businessurile prospere ale omului de afaceri italian Nicola Inquieto au fost zdruncinate după arestarea acestuia de către Antimafia italiană în primăvara anului 2018. Acuzat de spălare de bani pentru Camorra, acesta a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în primă fază. Daniela Construcţii, compania prin care a ridicat şi comercializat complexurile rezidenţiale din Piteşti, este în insolvenţă, din 2018, dar la masa credală s-au încris peste 200 de persoane fizice şi juridice, dornice să îşi recupereze banii. Societatea Insolvenţa SM SPRL, în calitate de administrator judiciar al societăţii Daniela Construcții SRL, a dat startul vânzării bunurilor din patrimoniul Daniela Construcţii SRL, prin licitaţie publică cu strigare care va avea loc săptămânal în fiecare zi de joi.  

CITEȘTE ȘI ... Cod galben de viscol. Pe A1 ninge ușor - Carosabil umed

Complexul Vitality SPA, un centru de agrement inaugurat cu fast de familia Inquieto şi care a devenit rapid un punct de atracţie pentru piteşteni, prin prisma serviciilor de calitate şi a facilităţilor oferite, este şi el pe lista de vânzări. Complexul situat pe str. Petre Ispirescu, nr. 63, este scos la vânzare pentru 487.229 euro + TVA, preţ de pornire. 
Şi imobilul din vecinătatea Spitalului Militar este scos la licitaţie, pentru suma de 685.773 euro + TVA, preţ de pornire. Conform anunţului, imobilul este compus din teren cu o suprafață de 412 mp, la care se adaugă „toate ameliorațiunile imobilului”, în fapt fiind vorba despre un bloc ridicat la roşu, dar pe care italianul nu a mai apucat să îl termine.

CITEȘTE ȘI ... Este permisă imunizarea femeilor gravide sau care alăptează? Află răspunsul oficial


Blocul în construcţie, de pe strada Petre Ispirescu, nr. 65, finalizat doar pe exterior, este scos de asemenea la licitaţie, pentru  937.220 euro + TVA . Acesta este compus din teren în suprafaţă de 905 mp şi bloc P+6 etaje, cu 36 de apartamente.  La acesta se adaugă şi locurile de parcare ale blocului, dar şi garajele situate la aceeaşi adresă cu Vitality SPA. 
Garanţia de participare la licitaţie este de 10% din preţul de pornire şi se depune în lei, la cursul BNR din ziua plății, în contul deschis la Libra Internet Bank pentru Daniela Construcții SRL. Condițiile de participare la licitație se regăsesc în regulamentul de vânzare, care poate fi achiziționat la sediul administratorului judiciar. Licitaţia are loc săptămânal, în fiecare zi de joi, de la ora 10:00, la sediul debitoarei din Pitești.

 

CITEȘTE ȘI ... A născut acum aproape o lună și încă nu și-a văzut bebelușul din cauza coronavirusului

 A început apelul procesului din Italia. Antimafia cere confirmarea condamnării la 16 ani


În vreme ce la Piteşti a început vânzarea bunurilor despre care se bănuieşte că ar fi fost dobândite cu banii Camorrei, în Italia tocmai ce a început apelul procesului în care Nicola Inquieto este acuzat de legături cu mafia calabreză. Pe 14 ianuarie, a avut loc primul termen la Curtea de Apel din Napoli, acolo unde procurorii au cerut judecătorilor să menţină decizia de condamnare a omului de afaceri la 16 ani de închisoare. De cealaltă parte, avocaţii au contestat dovezile aduse de martorii acuzării şi au invocat un nou raport contabil din care ar reieşi - conform apărării - faptul că nu ar exista nicio investiție de capital de origine ilicită în afacerile lui Inquieto. Procesul va fi reluat la sfârșitul lunii, cu încheierea depoziţiilor și, se pare, cu sentința Curţii de Apel. 

 

CITEȘTE ȘI ... Prognoza meteo pe două săptămâni: Vremea se va răci, apoi temperaturile vor crește

Judecătoria Piteşti a respins excepţiile în dosarul de ucidere din culpă. Începe procesul!


Săptămâna trecută, a avut loc şi ultimul termen de cameră preliminară, în procesul în care Nicola Inquieto este acuzat de ucidere din culpă. Vă reamintim că, în urmă cu câţiva ani, un tânăr şi-a pierdut viaţa, după ce s-a prăbuşit de pe o macara pe şantierul construcţiei unui bloc ridicat de Daniela Construcţii SRL. Instanţa a respins toate cererile şi excepţiile formulate atât de către Daniela Construcţii SRL, cât şi de către Nicolae Diaconu, inculpaţi alături de omul de afaceri italian în acest dosar. Astfel, judecătorul de cameră preliminară „constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii.” La două zile după verdict, avocaţii lui Nicola Inquieto au contestat decizia instanţei, iar dacă contestaţia va fi respinsă, procesul pe fond urmează să înceapă cât de curând. 


 

Preluare: Saptamanalul Ancheta