Carosabil umed și viteză: S-a izbit frontal de un autotren!

UPDATE, ora 08:00

Deși inițial s-a spus că o persoană este încarcerată, din fericire vorbim despre un accident rutier în care o singură victimă rănită ușor.


Conform datelor oferite de polițiști, accidentul a fost provocat de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Băile Olănești, care conducea un autoturism dinspre Rm.Valcea către Pitești. În localitatea Morărești, din cauza carosabilului umed și a vitezei, șoferul a pierdut controlul volanului și a ajuns pe contrasens, lovind frontal un autotren.

La volanul autotrenului se afla un bărbat din Belarus, în vârstă de 33 de ani.

În urma impactului, șoferul mașinii a fost transporat la spital cu traumatism cranio-cerebral minor. La fața locului, pentru fluidizarea traficului, au fost prezenți polițiștii Serviciului Rutier Argeș. Pe parcursul anchetei, circulația s-a desfășurat îngreunat.

 

 

Politistii argeseni vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
 
În localităţi sau în afara lor, dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
 
Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
 
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, politistii argeseni recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
 
Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
 
Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!
 
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Traficul este blocat în localitatea Morărești, zona Lintești, acolo unde un tir și un autoturism s-au ciocnit. În urma impactului, o persoană a rămas încarcerată. La fața locului intervin pompierii cu o autospecială, un echipaj SMURD și unul de terapie intensivă mobilă.

CITEȘTE ȘI ... Mașină căzută în prăpastie, pe Transfăgărășan


Accidentul a avut loc pe DN7 Pitesti - Rm Valcea, pe sensul spre Pitești.