Îmi doresc revitalizarea vieții culturale din Mioveni

Noua generație de succes a Argeșului


Nume: Alin Călinescu
Vârsta: 34 de ani
Funcţie: manager Centrul Cultural Mioveni
Studii: licenţiat în Arte, cu specializarea Artele Spectacolului de Teatru și un masterat în același domeniu
Pasiuni: teatru, lectură, călătorii, box și fotbal.

 

----------------------------------------------------------------


Alin Călinescu mărturiseşte că nu este deloc simplu să fii manager tânăr, la început de drum, să vrei să dovedești, să îți dorești să excelezi în toate: 

„Tinerii manageri nu trebuie să uite că în acest parcurs se vor lovi de multe provocări și e normal, așa se învață. Ce pot face ei? Cred că cel mai important lucru este să se pregătească, să citească, să se documenteze, să vorbească cu cei mai experimentați și să învețe din experiența lor, să fie încrezători în ei și în echipa din fac parte”, este sfatul pe care Alin Călinescu îl are pentru tinerii care vor să răspundă provocării de a conduce o entitate, fie ea publică, fie privată.

În opinia sa, noua generaţie de manageri vine şi cu o serie de atuuri, precum deschidere, flexibilitate, încredere și empatie.

Prin natura sa particulară, sectorul cultural și creativ este foarte vulnerabil în perioade de criză, iar pandemia de COVID-19 a dus la închiderea cinematografelor, a sălilor de concerte, a muzeelor și a teatrelor, la anularea festivalurilor și a altor activități culturale de masă. În acest context, managerul Alin Călinescu a fost nevoit să reconfigureze întreaga activitate a Centrului Cultural Mioveni: 

„Pe tot parcursul acestei perioade, la Centrul Cultural Mioveni am încercat menținerea legăturii cu publicul nostru exclusiv prin intermediul internetului, însă această provocare fără precedent a pus la încercare nu doar strategia noastră culturală, ci şi interesul publicului pentru evenimentele culturale. Am pornit de la ideea de a nu ne limita la simplul fapt că existăm și suntem aici, ci la a fi proactivi în tot ceea ce facem. Alături de colegii mei am gândit o serie de activități săptămânale în online și așa am descoperit zonele nebănuite în care poți ajunge prin acest mediu”, explică tânărul manager modul în care instituţia pe care o conduce a reuşit să depăşească această perioadă. 

În ceea ce priveşte perspectivele, Alin Călinescu consideră că toată această perioadă este o ocazie pentru Centrul Cultural Mioveni de a se reinventa și de a gândi noi oferte pentru publicul din oraşul constructorilor de maşini, și nu numai. În acest sens, tânărul manager vorbeşte despre planurile pentru acest an ale instituţiei pe care o conduce: 

„Programul cultural va începe cu o serie de evenimente cu caracter de noutate pentru oferta culturală a orașului. Astfel, pentru perioada imediat următoare, am pregătit evenimente cultural-educative și programe inedite, pentru că îmi doresc revitalizarea vieții culturale din Mioveni”.