Imagini excepționale cu doi lupi într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului

Doi lupi au fost filmați într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.  Identificarea culoarelor de trecere dintre Piatra Craiului și Bucegi este una din activitatile proiectului ConnectGreen. Monitorizarea faunei se face pe baza observațiilor din teren, după urme sau cu ajutorul camerelor de monitorizare, instalate de specialiștii Romsilva. 

Prădători foarte discreți și eficienți, lupii sunt văzuți foarte rar în libertate. Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

CITEȘTE ȘI ... Au ”uitat” că sunt în scenariul roșu și au mers la birt. Administratorul barului, amendat

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul National Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată. Parcul National Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.