Ilie Năstase - anchetat pentru limbaj discriminatoriu

Fostul sportiv, Ilie Năstase, a fost luat în vizor de Federaţia Internaţională de Tenis, după comentariul său referitor la sarcina Serenei Williams.
Ce a spus mai exact?
În timpul unei conferințe presă în care Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, fostul sportiv s-ar fi adresat în limba română unui membru al echipei, spunând: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

CITEȘTE ȘI ... ACUM! Accident în Pitești - trafic paralizat!

Ilie Năstase a declarat la Digi24 că a făcut o glumă și că jurnaliștii britanici au căutat scandal înainte de meciurile din Cupă.

„ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaraţii ale căpitanului României, Ilie Năstase, şi am început o anchetă pentru a vedea faptele cu exactitate, înainte de a lua măsurile necesare", a precizat ITF pentru Digi24.

De asemenea, presa internațională mai scrie că în timpul ceremoniei de vineri, Năstase şi-a pus braţele în jurul căpitanului nejucător al Marii Britanii, Anne Keothavong, şi a întrebat-o în ce cameră stă, în faţa presei. Năstase i s-a adresat la fel lui Keothavong, însărcinată cu al doilea copil, şi la dineul de joi seară.

Sursa: Digi24.ro