Iile Iioanei vă îmbogăţesc ţinutele şi sufletul

Portul popular românesc a revenit în topul preferinţelor noastre după ce am început să conştientizăm valoarea sa, fiind un element reprezentativ pentru noi ca neam. Cea mai versatilă piesă este ia. În funcţie de bogăţia ornamentelor, aceasta poate fi integrată în ţinutele de zi cu zi sau în cele de ocazie. Este o adevărată încântare sufletească ca la un eveniment de familie să-i vezi pe toţi, de la cel mai mic, până la cel mai mare, în costume populare româneşti.

Iioana este un brand nou lansat pe piaţă, care s-a născut din dragostea de frumos şi de tradiţii. În plus, totul este sută la sută românesc, de la mâna care coase la mărgelele ce împodobesc veşmântul. Din dorinţa de a promova cultura românească şi elementele tradiţionale, din pasiunea sa pentru iile autentice, moştenită din familie, Argentina Culcuş a depus un proiect pe Start Up, care a şi primit finanţare, fiind un exemplu de succes în afaceri. În baza finanţării, iniţiatoarea proiectului a achiziţionat echipamentele, constând în maşini de cusut, de surfilat, de brodat şi războaie de ţesut manuale, pentru a fi cât mai aproape de tehnicile meşteşugului moştenit din străbuni şi a crea costume aşa cum se făceau acum o sută de ani, la fel de trainice şi de frumoase.

Iile Iioanei îşi încep povestea la Coşeşti, într-un atelier în care s-au reunit mâini dibace ce pun în creaţiile lor modele cu o semnificaţie aparte, ce exprimă, prin motivele geometrice şi culori, hărnicia, bogăţia sufletului şi norocul. Sunt folosite ţesături naturale, de calitate superioară şi trainice, deşi sunt delicate şi fine. Dată fiind adaptarea la tehnicile moderne, broderia şi încheierile se realizează atât manual, cât şi mecanizat, în funcţie de specificul piesei vestimentare, ceea ce nu ştirbeşte din frumuseţe sau calitate, dar eficientizează etapele de creaţie. Tiparele sunt culese din folclorul românesc, respectând modelele din diferite zone ale ţării, care reprezintă un fel de carte de vizită pentru regiunile ce le-au lăsat moştenire.

Creaţiile autentice ale Argeşului, fabricate în România, cu grijă şi suflet, atât pentru doamne, cât şi pentru copii şi bărbaţi, se pot achiziţiona de pe site-ul www.iioana.ro, din atelierul de la Coşeşti sau din magazinul Norberto Fashion situat în Galeriile Auchan Bradu. Accesând site-ul, vă puteţi face o idee despre modelele disponibile, unele mai simplu ornamentate, altele mai bogate, potrivite pentru orice ocazie din viaţa dumneavoastră.