Idei de aranjamente florale pentru nunțile tomnatice

Odată cu venirea toamnei ideile despre decorul și aranjamentele florale pentru nuntă, se schimbă. Deja nu este perioada oportună să vă decorați nunta doar cu flori proaspete de diferite nuanțe ori să alegeți butoni abia înfloriți. Din fericire, toamna de asemenea putem crea aranjamente florale originale. Gama de culori este nelimitată și pot fi realizate o varietate de combinații din frunze, fructe, crenguțe și flori tomnatice.
Dacă ești în căutarea unor aranjamente unice, ține cont de recomandările de mai jos adunate de la blogeri de specialitate și floriști de top. 

Look romantic
O combinație din flori de nuanțe calde, pudrate, precum roz, oranj și variații de roșu vor da note de belșug și romantism evenimentului.
Buchetele dintr-un singur tip de flori, de nuanță aprinsă sunt de asemenea  o soluție sigură. Pentru a finaliza cu success compoziția învelește florile în pânză groasă sau leagă-le cu o fundiță.
Pânza este elementul cheie al buchetelor tomnatice. Un aranjament din trandafiri de culoare roz, bej și piersic, combinat cu flori de anthurium, cu siguranță va atrage atenția.
Alege o vază de o nuanță stridentă, precum auriu. Contrastul vazei cu florile va adăuga un accent important decorului petrecerii. 

Buchete de flori sălbatice
Un aranjament simplist din flori de câmp, crizanteme și crenguțe este o soluție ieftină și eficientă.  Ai nevoie doar de flori tomnatice de diferite culori și de un suport potrivit. 

Compoziție cu pomușoare
Toamna este sezonul unei vaste game de culori, remarcată nu doar la frunzele copacilor, ci și la pomușoare și flori. Pomușoarele de măceș și porumbele combinate cu crenguțe contrastante, amlasate într-un vas cu influențe antice, vor contribui la o atmosferă festivă, mai rustică.
Tonurile pastelate și romantice sunt alegerea perfecta pentru florile de nuntă. Puteți opta pentru crizanteme de diferite mărimi, în nuanțe de roz și alb.

Culori tradiționale de toamnă și frunze uscate
Combină culorile calde ale florilor cu frunze uscate pentru a obține o piesă  de decor centrală și drăguță, care să reflecte toate tonurile toamnei. Crizantemele și eustomele sunt câteva dintre florile care pot sta la baza aranjamentelor florale de nuntă.

Scheme cromatice netradiționale
Chiar dacă se consideră că nuanțele de oranj, roșu și galben descriu perfect toamna, puteți cu success să combinați culoarea roz într-o compoziție florală de nuntă. 


Adaugă fructe în buchet
Pe lângă abundența de culori, toamna ne mai bucură cu o mulțime de fructe care merită atenție. Combină trandafirii, daliile și hortensiile cu o câteva mere sau pere micuțe, care vor fi detaliul neașteptat al aranjamentului. Strugurii, vinul și prunele îi conferă toamnei și nuanțe mai închise, de mov, de care puteți profita atunci când vă creați decorul.


Auriu
Toamna este cel mai îmbelșugat sezon, iar detaliile nunților sărbătorite în acest anotimp sunt pline de simbolism. Astfel, nu am fi putut trece cu vederea florile de nuanțe muștar- auriu. Trandafirii de această culoare îmbinați cu begonia și crizateme vor crea un aranjament asimetric, extrem de deosebit. 
Dacă îți dorești aranjamente florale mai minimaliste, dar la fel de frumoase, îți recomandăm să alegi un vas micuț în care să aranjezi crizanteme multicolore și pomușoare cu tulpini scurte pe care să le amplasezi pe mesele invitaților.