Sentință șoc, cu impact în Argeș! Nicola Inquieto, condamnat definitiv la 14 ani de închisoare!

UPDATE, 10 februarie 2021:

Instanța din Napoli s-a pronunțat definitv în cazul afaceristului italian Nicola Inquieto, arestat la Pitești în primăvara anului 2018, condamnându-l la data de 8 februarie 2021 la 14 ani de închisoare. Omul de afaceri a fost acuzat că spăla banii Camorrei prin intermediul firmelor pe care le avea în Argeş

Iniţial, în mai 2019, Tribunalul Napoli îl condamnase la 16 ani de închisoare pentru asociere cu Camorra, însă sentinţa a fost atacată cu apel.
 

UPDATE 28 mai:

În Italia, procesul în care Nicola Inquieto este acuzat de legături strânse cu clanul mafiot condus de Michele Zagaria și că ar fi spălat banii mafiei în afaceri imobiliare la Piteşti, a ajuns la final. Tribunalul din Napoli de Nord l-a condamnat, ieri, pe Nicola Inquieto la 16 ani de închisoare. De asemenea, reprezentanţii Ministerului Public au cerut confiscarea integrală a averii lui Inquieto.
Avocații omului de afaceri au anunțat că vor face recurs după ce vor analiza motivarea deciziei.

Italianul a fost arestat anul trecut, în aprilie, atunci când s-a executat un mandat european. 

În ședința de ieri a Secției Penale a Instanței Supreme, magistrații au luat decizia finala cu privire la prelungirea termenului de predare a omului de afaceri Nicola Inquieto, solicitată de autoritățile italiene. În primă fază, Curtea de Apel a admis ca Inquieto sa rămână încă jumătate de an în custodia justiției italiene, însă ieri ICCJ a admis în parte contestația omului de afaceri, astfel ca acesta mai stă în arestul din Napoli încă 2 luni.

"Admite contestaţia formulată de persoana solicitată Inquieto Nicola împotriva sentinţei penale nr.37/F din 9 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată şi, rejudecând: Reduce durata perioadei prelungirii predării temporare a persoanei solicitate Inquieto Nicola, către autorităţile italiene, de la 180 de zile, la 60 de zile, respectiv de la data de 26 mai 2019, până la data de 24 iulie 2019, inclusiv. [...] Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 mai 2019" - se arată în încheierea de ședință.

CITEȘTE ȘI ... Peste 700 de forțe în misiune în ziua alegerilor europarlamentare


În Italia, procesul în care Nicola Inquieto este acuzat de legături strânse cu Camorra, se apropie de final, omul de afaceri riscând 18 ani de închisoare, atât cât a cerut procurorul de caz. De asemenea, din iulie trebuie să se întoarcă în țară pentru a răspunde altor acuzații de ordin penal.