Iarna 2019-2020, cea mai călduroasă de când se fac măsurători în Europa

Specialiştii C3S au anunţat că iarna 2019-2020 a fost cea mai călduroasă din Europa, de când se fac măsurători de specialitate.

Temperatura medie înregistrată în Europa, în perioada decembrie - februarie, a fost cu 1,4 grade Celsius mai mare decât recordul precedent, înregistrat în iarna 2015-2016. De asemenea, conform BBC, temperatura medie înregistrată în Europa, în perioada amintită, a fost cu 3,4 grade Celsius mai mare decât temperatura medie înregistrată pe aceeaşi perioadă între 1981 şi 2010.

Iarna călduroasă a fost resimţită în special în nordul şi estul continentului, unde au fost bătute mai multe recorduri de temperatură.

Din păcate, temperaturile constant ridicate au produs şi situaţii mai puţin dorite. Renii din nordul Suediei au migrat cu mare dificultate, iar Rusia şi Suedia au fost obligate să importe zăpadă pentru a putea organiza anumite evenimente sportive clasice.

Luna februarie din acest an a fost a doua cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor, fiind doar cu 0,1 grade Celsius mai răcoroasă decât februarie 2016.


Sursa: observator.tv