Și Spitalul de Pediatrie luptă cu virusul! 4 cadre medicale pozitive și 8 copii!

Din nefericire, criza COVID 19 nu ocolește nicio unitate medicală. Spitalul de Pediatrie din Pitești înregistrează la acest moment propriile "pierderi" în razboiul cu boala, având 4 cadre medicale (un doctor, două asistente și o îngrijitoare) confirmate pozitiv la testarea pentru COVID 19. Dintre acestea, 3 au trecut deja prin etapa de internare și sunt acasă, doar un cadru medical mai aflandu-se în spital la această oră. 

CITEȘTE ȘI ... Este oficial! Locurile de joacă din parcuri sunt ÎNCHISE!

Nici pacienții nu sunt feriți. Numai săptămâna trecută au fost depistați 8 copii bolnavi de COVID la nivelul Pediatriei din Pitești. 

CITEȘTE ȘI ... Relaxare cu rezultate de groază în Arges! Alte 76 de cazuri noi în 24 de ore!

Unitatea continuă testarea conform protocoalelor, chiar dacă - după depistarea pozitivă a celor 4 colegi - multe cadre medicale au reticiențe în a mai participa la sesiunile periodice de testare. "Este o teama omenească", explica directorul Tudor Ionescu, subliniind însă că nu se pune problema ca cei din subordinea sa să refuze să mai fie testați. Pe lângă cei care, conform dispozitiilor ministeriale, se testeaza obligatoriu, sunt membrii ai personalului care au facut-o chiar și extra.