I. Moșteanu:”Scădeți taxele pentru localuri.  Nu putem compara situația de acum, din plină criză, cu o perioadă normală.”

Într-un nou mesaj postat pe pagina de socializare, deputatul USR Ionuț Moșteanu atrage atenția autorităților argeșene că salvarea economiei locale vine în urma unor decizii bine gândite. Pe plan local, restaurantele, barurile, cafenelele și alte spații de acest fel care dădeau viață comunității se zbat în acest moment să supraviețuiască și să găsească soluții.

Deputatul USR vorbeste în mesajul său de reducerea unor categorii de taxe, care nu mai pot fi impuse în totalitate în această perioadă de pandemie.

”Restaurantele, barurile, cafenelele și alte localuri sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Mulți dintre angajați sunt în șomaj tehnic, iar patronii localurilor care dau viață comunității se zbat să găsească soluții de supraviețuire.

Mediul de afaceri trebuie să primească un sprijin și din partea autorităților locale. Nu putem aștepta totul de la Guvern, pentru că nu o vor face.

Sprijinul poate începe prin reducerea taxelor. Mâine, în ședința de Consiliu Local al Primăriei Pitești (data publicării mesajului - 28 aprilie) se va supune la vot noul proiect de hotărâre privind taxele și impozitele. Taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizației privind desfășurarea activității restaurantelor, barurilor etc. rămâne neschimbată. Sunt taxe care nu pot rămâne la același nivel cu anul precedent. Nu putem compara situația de acum, din plină criză, cu o perioadă normală.

Scădeți taxele pentru localuri. E doar un pas. Autoritățile locale trebuie să implice mai mult. Scăderi de taxe, facilități fiscale, ajutor financiar pentru micile întreprinderi vitale pentru economia locală, asistență și îndrumare pentru accesarea fondurilor de stat.

Primăria trebuie să renunțe la cheltuielile inutile. Să ne concentrăm pe ce contează: sănătatea piteștenilor și salvarea economiei locale.”