Și medicii sunt oameni! Cardiologul Ușurelu- pozitiv la COVID 19!

Astăzi, publicația Jurnalul de Argeș a anunțat o nouă victimă în rândul personalului medical argeșean în ceea ce privște infestarea cu virusul COVID 19: șeful secției de Cardiologie din Spitalul Județean, medicul Cătalin Ușurelu. 

Domnia sa este deja internat la Mioveni, iar conducerea unității medicale anunță că, pe toata durata serviciului, medicul s-a protejat și a protejat cat a putut de bine pacientii si personalul de pe secție, purtând permanent echipamenetele specifice. 

Cel mai probabil, domnia sa ar fi contactat virusul din afara unității. 

Cardiologul Cătalin Ușurelu este unul dintre cei mai apreciați și căutați specialiști din Argeș și a fost permanent, în această perioadă, un purtător de mesaj responsabil și ferm pe tema COVID 19. 

Rugat recent de către reporterii noștri să comenteze dubiile unei categorii din populație care nu crede în existența acestui virus extrem de contagios și agresiv, domnia sa declara:

„Singura opinie pe care o putem avea asupra acestui subiect este cea științifică. Nu cred că putem avea îndoieli asupra existenței virusului! Mai mult, din datele pe care le avem și din perspectiva experților, discutăm despre o pandemie. Aceasta presupune circulația virusului pe o perioadă de aproximativ  doi ani și avem ca referințe pandemiile anterioare, de la celebra gripă spaniolă din 1918 la epidemia de gripă din Hong-Kong din '68-'69. Vorbim, oricum, despre o durată de timp care va depăși un an. Asta în afara situației în care - într-un mod excepțional și fortuit - s-ar putea găsi mult mai repede un vaccin, dar, nici pe acest subiect, cei cu expertiză nu sunt optimiști mai devreme de minim 12 luni. Această situație nu înseamnă, atenție!, că vom fi mereu, în perioada respectivă, la același nivel de risc!  Coronavirusurile de diferite feluri sunt tot timpul în circulație și au fost dintotdeauna! Problema este că acest subtip este nou, este special și că organismul nostru nu l-a întâlnit până acum. De aici și reacția aceasta nefirească, anormală a sistemului nostru imun și toate problemele medicale care derivă. Nu înseamnă, de asemenea, că vom muri cu toții sau vom dispărea ca specie. Vom supraviețui, așa cum am supraviețuit tuturor marilor epidemii, inclusiv în perioade în care nu dispuneam de tehnica medicală și de cunoștințele de care dispunem acum. Virusurile au un anumit caracter sezonier și mă aștept că o să ne confruntăm din nou cu el după o perioadă. Nu știu dacă în toamnă, poate în decembrie - ianuarie. Nu cred neapărat că temperatura ridicată poate opri virusul, ci mai degrabă că-i poate modifica agresivitatea.”