ACCIDENT TRAGIC!  Diagnosticul medicilor! Se zbate între viață și moarte

UPDATE: Monica Chiran, directorul Centrului de Transfuzii din Piteşti a dat declarații despre starea băiatului și apelul făcut de prieteni și familie pentru a dona sânge.

Diagnostul medicilor este foarte grav, Dragoș rupându-și în urma accidentului aorta, cea mai importantă venă a corpului uman, cea care transportă sângele de la inimă către toate organele din corp.

"Azi, în jurul orei 16 am fost contactată de domnul Olariu, directorul Spitalului Județean Argeş, care mi-a comunicat că un pacient, diagnosticat cu ruptură de aortă, va fi transferat la Bucureşti. De acolo, s-ar fi comunicat că pacientul poate fi primit, dar doar cu sânge. De la Centrul din Piteşti trimitem sânge la Bucureşti cel puţin o dată pe săptămână. Întâmplarea a făcut ca tocmai azi, în jurul ore 14, să trimitem sânge spre capitală. Aşa că, imediat după ce am discutat despre situaţia domului Mateescu, am luat legătura cu directoarea Centrului de Transfuzii din Bucureşti să o rog să folosească din sângele trimis azi de la Centrul din Piteşti şi pentru acest caz. Aşa cum se ştie, la Piteşti nu se pune problema lipsei de sânge. Nici la Bucureşti. Din câte am înţeles tânărul are grupa A cu rh pozititiv, adică o grupă frecventă, care nu ridică probleme. E bine ca oricine poate să doneze sânge preventiv, dar în acest caz familia şi prietenii nu trebuie să se alarmeze", a declarat Monica Chiran, directorul Centrului de Transfuzii din Piteşti.

Dragoș Mateescu, fratele tânărului care a murit astăzi în tragicul accident de la Budeasa, are urgent nevoie de sânge pentru a putea supraviețui.

Prietenii lui au postat mesaje disperate pentru a cere ajutorul. Dragoș a fost transportat la Spitalul Fundeni din capitală, iar starea acestuia de sănătate este foarte gravă. Băiatul suferă de traumatism deosebit de grav la nivel cranian și fractură toracică. În aceste momente este intubat și ventilat mecanic.

CITEȘTE ȘI .... LACRIMI ȘI DURERE! Doi frați, victime într-un tragic accident! Unul a decedat, celalalt e în stare foarte gravă!

HAIDEŢI SĂ NE MOBILIZĂM! Familia tinerilor trece printr-o tragedie de neimaginat, un fiu s-a stins din viaţă, iar celălalt se zbate intre viaţă şi moarte.

Donațiile de sânge se pot face la Centrul de Transfuzii din Pitești. Cei care au grupa de sânge A2 sau 01 și doresc să ajute, sunt rugați să specifice pentru cine donează sângele și faptul că trebuie să ajungă la Spitalul Fundeni.

Cei care sunt din București pot dona la clinica Doctor Felix, situată la ieșirea din pasajul Victoriei.

Pentru mai multe informații, puteți suna persoana de contact, Elvis Trașcă: 0722658679