Azi în Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor starețul Ioasaf a murit 

UPDATE, 15 aprilie , ora 17:00 

Azi în Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor fostul stareț al mănăstirii Cotmeana a fost gasit decedat, în incinta lăcașului sfant, pe care l-a păstorit zeci de ani.

Conform primelor constatari ale oamenilor legii, nu sunt suspiciuni în privința cauzelor mortii, în schimb sunt cunoscute numeroasele afecțiuni medicale de care suferea fostul stareț. 

De altfel, în urmă cu 4 zile, pe data de 11 aprilie, Ioasaf a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Judetean Arges, după o criza diabetică destul de grava.

Acestuia i s-au facut o serie de investigatii și analize până seara tarziu dar, deși i s-a explicat că starea sa de sanatate necesită internare și tratament, staretul a refuzat să rămână în spital și s-a intors la mănăstire .

După decesul care a survenit astăzi, medicul de familie a feței bisericești, e cel care va decide dacă va emite un certificat constatator al morții pe fondul afecțiunilor preexistente sau va solicita investigații suplimentare pe fondul crizei covid-19.

Posibil ca aceste investigații să dureze câteva zile având în vedere protocolul de efectuare existent și perioada sărbătorilor pascale.

Dumnezeu să odihnească sufletul monahului care a fost zeci de ani îndrumător și punct de sprijin pentru toți credincioșii, din toată țara. 

 

UPDATE, 11 aprilie , ora 18:30

Fața bisericească pentru care echipajele de urgență au plecat în grabă către Mănăstirea Cotmeana este nimeni altul decat fostul stareț Ioasaf, care a intrat in stare de șoc și a necesitat ajutor medical rapid.

Acesta a ajuns deja la Spitalul Județean Argeș și se află ăn ingrijirea personalului medical de la Unitatea Primiri Urgențe.

Cel mai probabil, pe fond de stres sau in legatura directa cu postul drastic ținut de lumea monahala in aceasta perioada, vechea afectiune a dus la declansarea unei crize.

Cunoscut ca fire patimașă, fostul stareț Ioasaf Buiciuc (inlocuit recent de la conducerea Manastirii Cotmeana) a mai avut în ultimii ani probleme de săntate pe care le-a dus însă pe picioare.

 

Revenim cu informații

 

Un echipaj SMURD a fost solicitat, cu puțin timp în urmă, la Manastirea Cotmeana.

Din primele date, se pare că unui preot i s-a făcut rău și este inconstient.

Revenim cu detalii.