Hoțul din casele de vacanță a plecat și el ieri în concediu! 3 ani și 8 luni la Colibași!

 Hoțul din casele de vacanță a plecat și el ieri în concediu! 3 ani și 8 luni la Colibași!

 

Ieri, Mihai Sanda, un tânăr de 26 de ani din Mozăceni a fost “condus” de polițiști către Penitenciarul Colibași, unde va petrece următorii 3 ani și 8 luni, după ce a fost găsit vinovat pentru mai multe furturi. Tânărul opera cu precădere la nivelul caselor de vacanță din zonă, de unde – profitând de lipsa proprietarilor – pleca cu diferite bunuri pe post de suvenir. Instanțele s-au pronunțat definitiv, asigurându-i un concediu prelungit în spatele gratiilor.

Grup de 56 de persoane cu un pomelnic de acuzații

O zi la fel de proastă au avut tot ieri, când au fost trimiși în judecată, 12 tineri surpinși cu ceva vreme în urmă furând material lemnos în zona Dragoslavele, material pe care îl transportau cu diverse mijloace auto fără ca băieții respectivi să aibă  măcar permis de conducere!  De altfel, nici autovehicolul folosit fără permis, pentru lemnele furate, nu era în regulă, fiind cam... neînmatriculat.  

Evenimentele s-au finalizat prin întocmirea unui dosar penal, ajuns la Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpulung cu propunere de trimitere în judecată, nu numai pentru tinerii respectivi, ci pentru 56 de persoane identificate ca fiind parte dintr-o rețea cu ditamai palmaresul de acuzații:  furt de arbori, abuz în serviciu, tăinuire etc.

În cazul acestui grup, polițiștii - dublați de mascați și procurori -  au făcut și descinderi, organizându-se 37 de percheziţii în judeţul Argeş, la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane. În urma anchetei, întrega activitate infracțională a fost estimată, ca prejudiciu, la 1.256.055 lei noi. 

CITITI SI... Au dat foc fabricii de lemne! Vezi cine este patronul păgubit după ce hala s-a făcut scrum!