Holcim România: dotări de aproximativ 210.000 EUR pentru școlile din Câmpulung Muscel și Aleșd


Holcim România a sprijinit cu aproximativ 210.000 EUR inițiativele pentru dotarea școlilor din zonele Aleșd (județul Bihor) și Câmpulung Muscel (județul Argeș), comunități în care producătorul de materiale de construcții operează cele două fabrici de ciment. 

Astfel, peste 4.000 de elevi beneficiază anul acesta de condiții mai bune în unitățile de învățământ, sponsorizările mergând către echipamente IT și dotarea laboratoarelor de informatică, instalarea de mobilier nou și ergonomic, dotarea unui laborator de științe și chiar înființarea unei stații radio într-una dintre școli.   

„Utilizarea unui echipament corespunzător este esențială în orice mediu de lucru. Prin crearea de parteneriate cu insitituțiile de învățământ din comunitățile Holcim România, am reușit să îmbunătățim condițiile de studiu pentru mulți copii, care acum se pot bucura de mobilier ergonomic modern, de calculatoare performante și de un loc potrivit în care să facă mișcare. Dezvoltarea noilor generații este una dintre prioritățile noastre pe termen lung, deoarece nimic nu este mai durabil decât investiția în oameni”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă și Comunicare. 

Pentru zona Câmpulung Muscel au fost alocați aproximativ 100.000 EURO, în urma cărora au beneficiat elevi de la Colegiul Național Pedagogic Carol, Liceul Teoretic Dan Barbilian, Școala Gimnazială Oprea D. Iorgulescu, Școala Gimnazială Nanu Muscel și elevi din comuna Boteni, de la Școala Gimnazială Petre Țuțea. 

”Mobilierul școlar are o importanță deosebită pentru copii, întrucât  calitatea și confortul acestuia au consecințe directe asupra sănătății lor. Elevii petrec aproximativ 30% din timpul lor în băncile școlii, iar pentru a le asigura condiții adecvate de studiu, ne străduim să le oferim un mediu corespunzător, sigur și plăcut la clasă. Iar datorită Holcim, elevii noștri se vor bucura, de acum, de băncuțe noi și confortabile la orele de curs”, a adăugat Mirela Cîrstina, Director Școala Gimnazială Petre Țuțea, Boteni.

Proiectele din Câmpulung Muscel constau în:
- Achiziționarea a 35 de calculatoare, a mobilierului și a unui proiector pentru dotarea unui laborator de informatică de care beneficiază aproximativ 900 de elevi ai Colegiului Național Pedagogic Carol I. Același proiect a fost replicat în Liceul Teoretic Dan Barbilian, unde 450 de elevi beneficiază de noul laborator de infromatică;
- Dotarea unui laborator de științe cu material didactic specific pentru susținerea orelor de fizică, chimie și biologie, de care se vor folosi 500 de elevi din Școala Oprea D Iorgulescu; 
- Dotarea cu mobilier ergonomic pentru cei 278 de elevi ai Școlii Boteni;
- Amenajarea unei stații radio pentru cei 600 de elevi ai Școlii Nanu Muscel. 

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.