„Hoții îți invadează intimitatea”- campanie într-un centru comercial

Campania „Hoții îți invadează intimitatea” a fost lansată, astăzi, într-un centru comercial din Pitești. Această acțiune are scopul conștientizării rolului şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

„Noutatea campaniei din acest an constă în conceptul creativ, al folosirii unei tehnologii de actualitate, realitatea virtuală (Virtual reality/VR), care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate avea impresia de prezență fizică, aproape veridică, în anumite locuri reale sau imaginare. Filmul realizat în cadrul campaniei oferă spectatorilor posibilitatea să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință”, transmit polițiștii.

Astăzi, la acțiunea din centrul comercial, oamenii s-au transpus în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni au fost completate de discuţii cu poliştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care vor transmite și în continuare recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.

Polițiștii recomandă:


•    Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă sau lipsești pentru perioade scurte de timp;

•    Limitează cercul persoanelor care cunosc despre eventuala plecare și nu transmite informații personale pe rețelele de socializare (nu posta că urmează să pleci, destinația călătoriei sau poze din interior cu obiecte de valoare sau felul în care le păstrezi);

•    Montează o încuietoare de calitate și un sistem electronic de alarmă împotriva efracției (contactează firme specializate în comercializarea și montarea sistemelor de pază și alarmare, în scopul amplasării în interiorul locuinței sau a clădirii rezidențiale, care își vor dovedi utilitatea);

•    Nu păstra sume mari de bani, bijuterii sau obiecte de valoare în locuință, și nu lăsa impresia că păstrezi în casă astfel de valori.